Valsts robežsardze mobilizē darbiniekus

Valsts robežsardze ziņo, ka no otrdienas, 15.augusta, tā mobilizē papildus dienestā esošos robežsargus valsts robežas apsardzībai. Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) un Valsts policijai ir ticis pieprasīts un jau tiek organizēts šo dienestu papildu atbalsts. 

Tādēļ patlaban Valsts robežsardzes amatpersonām tiek pārtraukts piešķirt ikgadējos atvaļinājumus, savukārt darbinieki, kas šobrīd atrodas atvaļinājumā, tiek atsaukti no tā.

Lēmums pieņemts sakarā ar strauji pieaugušo hibrīdapdraudējumu uz Latvijas – Baltkrievijas robežas aizvadītajā diennaktī. Tajā konstatēti 96 cilvēku mēģinājumi to nelikumīgi šķērsot. Tāpat

mobilizāciju pamato pastiprināta Baltkrievijas varas iestāžu iesaistīšanās nelegālo imigrantu plūsmas organizēšanā

un riska informācija, kas liecina par iespējamu hibrīdapdraudējuma pieaugumu.

Kā ziņo sabiedrisko mediju portāls lsm.lv, aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA) uzdevusi NBS nosūtīt papildu spēkus atbalsta sniegšanai Valsts robežsardzei uz Latvijas–Baltkrievijas robežas.

NBS kopā ar sabiedrotajiem turpina organizēt militārās mācības Latgalē. “Tas ir veids, kā ne tikai tiek pilnveidotas spējas aizsargāt Latvijas teritoriju, bet arī tiek palielināts reģionā izvietoto karavīru skaits,” norādīja Mūrniece.

Tāpat Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts informēja LTV, ka Valsts policija jau piekritusi palīdzēt robežsardzei.

Kopumā šogad novērsti jau 5,8 tūkstoši šādu mēģinājumu nelikumīgi iekļūt Latvijā, bet humānu apsvērumu dēļ patvērums dots 292 personām.

Jau ir ziņots, ka no 5.septembra līdz 2.oktobrim visā Latvijā norisināsies visaptverošas valsts aizsardzības mācības Namejs 2023, kurās plānots iesaistīt vairāk nekā 8500 Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku karavīrus un zemessargus.

Gatavojoties Namejs 2023, no 19. līdz 20.augustam Rēzeknes un Ludzas novadu teritorijās norisināsies Zemessardzes 3.Latgales brigādes 32.kājnieku bataljona lauka taktiskais vingrinājums ar mērķi trenēt un pārbaudīt vienības vispārējās kaujas spējas. Mācību laikā notiks īslaicīga karavīru un zemessargu izvēršanās apvidū, kā arī militārā transporta pārvietošanās pa koplietošanas un piegulošajiem mazākas nozīmes ceļiem. Mācību uzdevumi tiks veikti gan diennakts gaišajā, gan arī tumšajā laikā, lai trenētu spēju veikt uzdevumus dažādos apstākļos.

Lasiet arī: Dienas laikā novērsts teju 100 cilvēku mēģinājums nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas