Vangažos sākta prettrokšņu sienas būvniecība

Vidzemes šosejas (A2) kreisajā pusē Vangažos, sākta 1,7 miljonus eiro vērtās prettrokšņu sienas izbūve, informē  VSIA Latvijas valsts ceļi (LVC) pārstāvji. 

LVC pārstāvji norāda, ka piektdien, 31.martā būvniecības posmā uz šosejas tiek izvietoti satiksmes organizācijas līdzekļi, savukārt nākamnedēļ uzsāks zemes darbus un uzbērnuma izbūvi. 

Pagaidām posmā saglabājas līdzšinējais braukšanas ātrums 70 km/h, bet būvdarbu gaitā tas var tikt samazināts līdz 50 km/h.

Plānots, ka jaunā būve mazināš troksni, kas līdz Vangažu iedzīvotājiem nonāk no Vidzemes šosejas. LVC pārstāvji skaidro, ka projekts tiek īstenots atbilstoši Rīcības plānam trokšņa samazināšanai valsts autoceļiem un tajā dotajiem risinājumiem. 

1055 metru garajā posmā tiks izbūvēta trokšņu sienu kombinētā sistēma uz dzelzsbetona bloku pamatiem, sienas augstums būs 3-5,5 metri.

Atbilstoši prasībām trokšņa sienām jābūt tādām, lai tās nodrošinātu skaņas absorbcijas klasi A3 vai augstāku un skaņas izolācijas klasi B3. 

LVC norāda, ka līgums par prettrokņu sienas izbūvi Vidzemes šosejas Vangažu posmā ir noslēgts ar uzņēmumu SIA Tilts par līgumcenu 1 701 970,13 eiro (bez PVN). Projektu izstrādājis SIA Projekts EAE, bet būvuzraudzību veic AS Ceļuprojekts. 

Līgums paredz, ka būvdarbi ilgs līdz jūnija beigām.

Lasiet arī: Trampam izvirzīta oficiāla apsūdzība

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas