VARAM plāno pārdēvēt par DARAM

Pēc vides dienestu pārcelšanas uz Klimata un enerģētikas ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) varētu tikt pārdēvēta par Dabas aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (DARAM), Latvijas Radio raidījumā krustpunktā teica ministre Inga Bērziņa (JV).

Ministre atzina, ka šī ir tikai ideja, kuras īstenošanai nepieciešamas vienošanās ar koalīcijas partneriem, attiecīgas dokumentācijas sagatavošana un lēmumu pieņemšana.

Viņa norādīja, ka šīs pārmaiņas varētu tikt īstenotas līdz ar funkciju pārdali no šī gada jūlija.

Jau ziņots, ka pēc vides dienestu pārcelšanas no VARAM uz Klimata un enerģētikas ministriju, Dabas aizsardzības pārvalde, Salaspils botāniskais dārzs un Dabas muzejs varētu palikt VARAM pārziņā. To iepriekš intervijā aģentūrai LETA atzina Bērziņa.

Kopumā esot iecerēts, ka VARAM saglabās pārraudzību pār dabas jomu, kas saistīta ar izglītojošo un informējošo funkciju, pašvaldībām un īpaši aizsargājamām teritorijām.

Ministre uzsvēra, ka ļoti svarīga sadaļa ir arī attiecībā uz Eiropas Savienības (ES) fondiem. Viņasprāt atbildīgajai institūcijai attiecībā uz fondu apguvi jāpaliek VARAM. 

Lasiet arī: ES Parlaments aicina Ungārijai atņemt balsstiesības

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas