VDD izmeklē militārām vajadzībām izmantojamu mikroshēmu iespējamu piegādāšanu Krievijai

Valsts drošības dienests (VDD) ir uzsācis kriminālprocesu pret Latvijā reģistrēta uzņēmuma pārstāvjiem aizdomās par militārām vajadzībām izmantojamu elektronikas komponenšu piegādāšanu Krievijai.

Kriminālprocess sākts šā gada 28.novembrī saskaņā ar Krimināllikuma 84. panta pirmo daļu, proti, par Eiropas Savienības pret Krieviju noteikto sankciju pārkāpšanu, norāda dienestā.

VDD izmeklēšanas gaitā iegūtā informācija liecina, ka Latvijā reģistrētais uzņēmums ir piegādājis militāru preču ražošanā izmantojamas

elektronikas komponentes uzņēmumam Krievijā vairāk nekā pusmiljona eiro vērtībā.

Šā gada 4.decembrī kriminālprocesa ietvaros VDD sešos ar Latvijas uzņēmumu saistītos objektos Rīgā veica kriminālprocesuālas darbības, kuru laikā dienesta amatpersonas padziļinātai izpētei izņēma lielu daudzumu dokumentu un datu nesēju.

Kriminālprocesuālo darbību laikā VDD aizturēja trīs ar uzņēmumu saistītas personas. Patlaban divām aizdomās turētajām personām kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums, savukārt vienam no aizturētajiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

VDD sniegs papildu informāciju par izmeklēšanas gaitu atbilstoši kriminālprocesa virzībai. Dienests atgādina, ka neviena persona nav uzskatāma par vainīgu, kamēr tās vaina nozieguma izdarīšanā nav konstatēta likumā noteiktajā kārtībā.

Lasiet arī: Drīzumā varētu pieaugt OCTA polišu cenas
 
Seko mums arī FacebookDraugiem un X!
 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas