Vējš kļūs lēnāks, un nokrišņu intensitāte mazināsies

Trešdien, 20.martā, paaugstinoties atmosfēras spiedienam, vējš kļūs lēnāks, un nokrišņu intensitāte mazināsies – tie būs sagaidāmi tik vietām, pārsvarā lietus, bet austrumos arī sniega, slapja sniega veidā, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Pūšot lēnam vējam, atsevišķos rajonos nakts un rīta stundās veidosies migla, pasliktinot redzamību. Nakts laikā gaisa temperatūra pazemināsies līdz +1…-2 grādi, bet dienā gaiss iesils līdz +2…+7 grādiem.

LVĢMC atzīmē, ka arī ceturtdien un piektdien saglabāsies līdzīgi laika apstākļi – debesis aizklās mākoņi, daudzviet gaidāms lietus. Saglabāsies lēns līdz mērens dienvidu puses vējš. Gaisa temperatūra pakāpeniski nedaudz paaugstināsies, dienās sasniedzot līdz +4…+8 grādiem, savukārt naktīs zem 0 grādu atzīmes termometra stabiņš noslīdēs vien vietām.

Nedēļas nogalē Latvijā turpinās ieplūst siltāka gaisa masa un laika apstākļus sāks noteikt ciklonu darbība, līdz ar to gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies, bet laiks kļūs vējaināks un nokrišņiem bagātāks. Naktīs sals valsts teritorijas lielākajā daļā atkāpsies, un dienās termometra stabiņš jau atkal sasniegs +10 grādu atzīmi.

Marta pēdējās nedēļas iesākumā nakts stundas termometra stabiņš atkal varētu noslīdēt zem 0 grādu atzīmes.

Lasiet arī: Aicina vērtēt Aivara Lemberga aicinājumu Latvijas valdībai neprovocēt Krieviju

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas