Venēcija ierobežos tūristu grupu dalībnieku skaitu

No ceturtdienas, 1.augusta, Venēcija ierobežos tūristu grupas līdz maksimums 25 cilvēkiem un vietējās iestādes aizliegs gidiem izmantot skaļruņus, lai “pasargātu iedzīvotāju mieru” un nodrošinātu, ka gājēji var brīvi pārvietoties, jaunākajā mēģinājumā mazināt pūļa radīto ietekmi uz pilsētu, trešdien, 31.jūlijā, vēsta “Reuters”.

Tiem, kas neievēros šos jaunos pasākumus, kas sākotnēji bija plānots, ka stāsies spēkā no jūnija, bet tika atlikti līdz augusta sākumam, tiks piemēroti naudas sodi no 25 līdz 500 eiro apmērā.

Ierobežojumi attiecas uz pilsētas centru, kā arī Murano, Burano un Torčello salām.

Aprīlī Venēcija ieviesa maksājumu sistēmu apmeklētājiem, eksperimentā, ar mērķi atturēt dienas ceļotājus no ierašanās pīķa laikā, kļūstot par pirmo pilsētu, kas to darījusi. Izmēģinājuma programma, kas ilga 29 dienas un noslēdzās jūlijā, tagad tiek pārskatīta, lai izlemtu, kā turpināt šo projektu nākotnē, un citi Eiropas tūristu iecienītākie reģioni cieši vēro tās progresu.

Noteikumos par tūristu grupām ir vairāki izņēmumi. Bērni līdz divu gadu vecumam netiek iekļauti, un šis ierobežojums neattiecas arī uz studentiem vai mācību ceļojuma dalībniekiem.

Lasiet arī: UNESCO iesaka iekļaut Venēciju Apdraudēto Pasaules mantojuma objektu sarakstā

Lasiet arī: Vētras radītie zaudējumi: Apdrošinātāji līdz šim saņēmuši pieteikumus septiņu miljonu eiro apmērā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas