VIDEO | Baltkrievija apstiprina, ka notriekusi uz Ukrainu mērķētus Krievijas dronus

Baltkrievijas bruņotie spēki apstiprināja dronu notriekšanu, ceturtdien, 5.septembra, agrā rītā, neilgi pēc tam, kad novērošanas grupa “Belaruski Hajun” ziņoja, ka Baltkrievija ir notriekusi divus Krievijas dronus “Shahed” netālu no Gomelas, kas atrodas aptuveni 35 kilometrus no robežas ar Ukrainas Černihivas apgabalu, ziņo “The Kyiv Independent”.

Šis ir pirmais apstiprinājums veiksmīgai Krievijas dronu pārtveršanai virs Baltkrievijas gaisa telpas, ko veikuši valsts bruņotie spēki.

Gaisa trauksme Černihivas apgabalā bija izsludināta no 4.septembra plkst. 23.00 līdz 5.septembra plkst. 10.00 Krievijas dronu radīto draudu dēļ.

Baltkrievija reģistrēja gaisa telpas robežas pārkāpumu, ko, “domājams, veica bezpilota lidaparāti”, paziņojumā norādīja Baltkrievijas ģenerālštāba priekšnieks, un Gaisa spēku komandiera pirmais vietnieks Sergejs Frolovs.

“Pateicoties savlaicīgai pretgaisa aizsardzības spēku rīcībai, visi pārkāpēji tika iznīcināti,” apgalvoja Frolovs, piebilstot, ka varas iestādes veic izmeklēšanu. 

Ap plkst. 1.30 pēc vietējā laika netālu no Gomeļas tika pacelti vairāki Baltkrievijas iznīcinātāji, lai pārtvertu divus dronus, apgalvoja “Belaruski Hajun”.

Ap plkst. 2.30 Baltkrievijas gaisa telpā esot ielidojis trešais Krievijas drons, taču papildu informācija par tā statusu netika sniegta.

Sociālajos plašsaziņas līdzekļos bija redzami video, kuros it kā redzamas drona atlūzas virs Gomeļas debesīm.

Kā ziņo “Belaruski Hajun”, pēdējo nedēļu laikā ir bijuši vairāki gadījumi, kad Krievijas “Shahed” droni ir novirzījušies no kursa un lidojuši uz Baltkrieviju.

Kā ziņots, Krievijas plaša mēroga uzbrukuma laikā 4.septembrī viens Krievijas drons novirzījās no kursa un ielidoja Baltkrievijā un 26.augustā vismaz seši Krievijas droni cita masveida uzbrukuma Ukrainai laikā ielidoja Baltkrievijas gaisa telpā.

Minska nekad nav publiski izvirzījusi iebildumus Maskavai par notikušajiem incidentiem.

Lasiet arī: Lukašenko apžēlo vēl 30 notiesātos Baltkrievijas politieslodzītos

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas