Lukašenko apžēlo vēl 30 notiesātos Baltkrievijas politieslodzītos

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko, kuram pagājušo nedēļu palika 70 gadi, ir apžēlojis vēl 30 cilvēkus, kas notiesāti par protesta aktivitātēm, trešdien, 4.augustā, paziņoja valsts ziņu aģentūra “Belta”, cilvēktiesību aktīvistiem, apgalvojot, ka Baltkrievijā cietumos atrodas aptuveni 1 400 cilvēku, kas pauduši neapmierinātību ar Lukašenko, kurš valsti vada jau 30 gadus, ziņo “Reuters”.

Jūlija sākumā līderis no cietuma atbrīvoja 18 cilvēkus, no kuriem daudzi bija veci un slimi, kā arī daži no viņiem jau tuvojās soda termiņa beigām un

16.augustā viņš paziņoja par vēl 30 personu apžēlošanu.

“Belta” nenosauca nevienu no tiem, kas apžēloti jaunākajā apžēlošanas reizē, bet norādīja, ka to vidū ir 23 vīrieši un septiņas sievietes, no kuriem lielākā daļa bija mazu bērnu un nepilngadīgo vecāki.

“Šis lēmums ir humāns žests pret šiem cilvēkiem. Viņiem ir dota iespēja atgriezties pie normālas dzīves, pie savām ģimenēm un darbavietām,” “Belta” citēja Lukašenko teikto.

Ārzemēs mītošā Lukašenko opozīcija apgalvo, ka ieslodzīto atbrīvošana ir atzinīgi vērtējama, taču tā nav nopietna politikas maiņa.

Cilvēktiesību grupa “Viasna” apgalvo, ka Baltkrievijā faktiski pieaug, nevis samazinās kriminālvajāšanas gadījumu skaits, un jūlijā vismaz 170 cilvēki tika notiesāti par politiski saistītiem noziegumiem.

Lasiet arī: Fon der Leienai priekšā grūts uzdevums, noslēdzoties kandidātu izvirzīšanas procesam uz Komisijas augstākajiem amatiem

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas