VIDEO | Ganību dambī deguši angāri; iesaistīti 40 ugunsdzēsēji un astoņas autocisternas

Trešdien, 7. augustā, plkst. 13.53 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Ganību dambi Rīgā, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vairāki angāri.

No objekta pārstāvjiem tika saņemta informācija, ka degošajos angāros atrodas titāna skaidas, kuras nav ieteicams dzēst ar ūdeni, kā arī naftas produktus saturošas eļļas. Tāpēc sadarbībā ar Rīgas domi tika organizēta grants piegāde, lai ar to noklātu šo vielu, kā arī tam nepieciešamā tehnika – sešas kravas automašīnas, trīs frontālie iekrāvēji un divi traktori. Tas ļāva noslāpēt liesmas un samazināt sadūmojumu tuvākajā apkārtnē. Papildus tika īstenoti pasākumi, lai no liesmām nosargātu vēl vienu blakus esošo angāru.

Ugunsgrēka dzēšanas darbu laikā cieta ugunsdzēsējs glābējs.

Plkst. 18.36 ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās liesmu izplatīšanos ierobežot. Notikuma vietā dega pieci angāri kopumā 900 kvadrātmetru platībā, kā arī starp angāriem novietotā gatavā produkcija un tehniskās iekārtas 650 kvadrātmetru platībā. Kopējā degšanas platība – 1550 kvadrātmetri.

 

Notikuma vietā strādāja 40 ugunsdzēsēji glābēji un astoņas autocisternas, divas autokāpnes, šlūteņu un putu specializētais automobilis. Lai koordinētu visu iesaistīto pušu darbu un nepieciešamo resursu iesaisti, notikuma vietā tika izveidots operatīvais štābs, kurā tika iekļauti operatīvo dienestu, objekta, Valsts vides dienesta, Rīgas domes pārstāvji un citu iestāžu pārstāvji. Situācijas novērtēšanu no gaisa veica VUGD bezpilota gaisa kuģis.

 

Pēc tam, kad trešdien vēlu vakarā titāna skaidu kaudzes bija apbērtas ar smiltīm, tādējādi novēršot skābekļa piegādi un atklātu degšanu, aktīvi dzēšanas darbi tika apturēti.

Naktī ugunsdzēsēji glābēji veica teritorijas novērošanu un apklāto kaudžu monitoringu ar termokameru un bezpilota gaisa kuģiem.

Darbs notikuma vietā turpinās. 

Lasiet arī: Arestē pakistānieti par plānu nogalināt ASV politiķus, iespējams, arī Trampu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas