VIDEO | Itālijas Lampedūzas salā rekordliels migrantu pieplūdums

Itālijas sala Lampedūza ir nonākusi smagā situācijā cīņā ar migrantu pieplūdumu laivās no Ziemeļāfrikas – saskaņā ar vietējo amatpersonu teikto pēdējās divās dienās pie tās krastiem piestājuši tūkstošiem cilvēku. Ceturtdien, 14.septembrī, salas mērs situāciju raksturojis kā “dramatisku”, ziņo Reuters.

Lampedūzā pēdējo 48 stundu laikā ir ieradušies aptuveni 7 000 migrantu, radot krīzes situāciju uz salas, paziņojis pilsētas mērs Filipo Mannino (Filippo Mannino).

Viņš aicinājis gan Eiropu, gan Itāliju sniegt tūlītēju atbalstu

un ātri pārvietot cilvēkus, lai risinātu smago situāciju.

Šāds pieplūdums ir milzīgs salai, kurā parasti dzīvo nedaudz vairāk par 6 000 iedzīvotāju. Lampedūzas uzņemšanas centra oficiālā ietilpība ir aptuveni 400 cilvēku. Simtiem migrantu ar nakts prāmi tika pārcelti uz Porto Empedokli Sicīlijā, kur brīvprātīgie izsniedza pārtiku.

Migrantu pieplūdums ir izaicinājums Itālijas labējai valdībai, ko vada Džordža Meloni (Giorgia Meloni), kura solīja pastiprināt imigrācijas kontroli. Neraugoties uz centieniem uzlabot attiecības ar Tunisiju un ES finansēto viena miljarda eiro nolīgumu par atbalstu Tunisijas ekonomikai, Itālija joprojām saskaras ar migrācijas problēmām.

Kopš gada sākuma Itālijā ir ieradušies gandrīz 124 000 jūras migrantu, kas ir gandrīz divreiz vairāk nekā 2022.gadā. Reaģējot uz to, trešdien, 13.septembrī, Vācijas valdība ir apturējusi vienošanos ar Itāliju par brīvprātīgu bēgļu uzņemšanu, apgalvojot, ka Roma nav pildījusi savu vienošanās daļu.

Lasiet arī: Ķīna kritizē ES par elektrisko transportlīdzekļu subsīdiju izmeklēšanu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas