VIDEO| Krievi pērk nekustamos īpašumus sagrautajā un okupētajā Mariupolē

Kārtējo reizi sabiedrību šokējuši Krievijas iedzīvotāji – sociālajos tīklos arvien vairāk redzami video, kuros krievi jau plāno pārvākties uz okupēto Mariupoli. Sociālo tīklu lietotāji šādu rīcību nodēvējuši par “cinismu un tumsonību”.

Nesen Krievijas portālos parādījušies sludinājumi par iespējām iegādāties vai noīrēt nekustamos īpašumus krievu okupētajā Ukrainas pilsētā Mariupolē, vēstī portāls Meduza.

Pērn Krievijas armija uzsāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā un nolīdzināja Mariupoles pilsētu līdz ar zemi. Pēcāk okupanti sākuši jaunu ēku būvniecību.

Arī prokremliskie mediji regulāri ziņo par to, kā okupētā pilsēta “atgriežas dzīvē”. Sanktpēterburgas medijs outlet Bumaga apzinājis krievus, kuri meklē Mariupolē mājas un dzīvokļus.

Meduza norāda, ka krievu sociālajā tīklā VKontakte atrodamas aptuveni 100 grupas, kurās izvietotas reklāmas par nekustamā īpašuma pirkšanu, pārdošanu un iznomāšanu okupētajā Mariupolē. Sociālajā tīklā atrodamā informācija liecina, ka sludinājumi par iespējām iegādāties nekustamo īpašumu Mariupolē sāka parādīties jau 2022. gada maija sākumā, kad pilsētā notika smagas kaujas.

Krievijas iedzīvotāji,– it īpaši no Maskavas, Sanktpēterburgas, Krasnodaras, u.c. pilsētām – meklē nekustamos īpašumus Mariupolē.

Daudzi interesenti ir norādījuši, ka ir gatavi iegādāties nekustamo īpašumu “jebkādā stāvoklī”.

Daži “potenciālie pircēji” medijam Bumaga pauduši, ka “Mariupoli uzskata par daļu no Krievijas” un “neuzskata, ka nekustamā īpašuma iegāde okupētā pilsētā ir riskants lēmums”.

Vienlaikus vairākums aptaujāto norādījuši, ka nekad nav bijuši Mariupolē. Tāpat aptaujātie cilvēki pauda, ka izvēlējušies Mariupoli, jo tā atrodas tuvu jūrai. Viņuprāt, Mariupoles ģeogrāfiskais novietojums ļaus tai kļūt par pievilcīgu ceļojuma galamērķi.

Lielākā daļa aptaujāto arī uzsvēra, ka nebaidās no iespējamām cīņām pilsētā, neskatoties uz Ukrainas pretuzbrukumu.

Tikmēr sociālo tīklu lietotāji pauž sašutumu par šādu “cinisku attieksmi” no Krievijas iedzīvotāju puses.

Vairākums arī norāda, lai “Krievija turpina celt mājas, kad Ukraina atgūs teritorijas, mazāk būs jāatjauno”.

 Daži atzīmē, ka “līdzīgi krievi rīkojās Otrā pasaules kara laikā okupētajās teritorijās”.

Daļa “laimīgo īpašnieku” jau ir paspējuši padalīties sociālajos tīklos ar video un fotogrāfijām, kur redzami iegādātie nekustamie īpašumi okupētajā Mariupolē. Liela daļa Twitter lietotāju ir visai skeptiski noskaņota pret notiekošo – daži šaubās, ka redzamās ēkas ir Mariupolē.

Lasiet arī: Polija pastiprinās drošību uz robežas ar Baltkrieviju

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas