VIDEO | Krievija rīko vērienīgas kodoltrieciena mācības

Trešdien, 25.oktobrī, Kremļa paziņojumā teikts, ka Krievija veiksmīgi izmēģinājusi savas sauszemes, jūras un gaisa kodolspēku atbildes trieciena spējas, kas ietver raķešu palaišanu no bunkuriem, kodolzemūdenes un tālās darbības rādiusa bumbvedējiem. Mācības sakrīt ar Maskavas izstāšanos no Vispārējā kodolizmēģinājumu aizlieguma līguma (CTBT), ziņo Reuters.

“Mācību laikā notika praktiskie ballistisko un spārnoto raķešu palaišanas izmēģinājumi,” teikts Kremļa paziņojumā par kodolmācībām.

Kā ziņo Kremlis mācības ietvēra starpkontinentālās ballistiskās raķetes Jars palaišanu uz mērķi Krievijas Tālajos Austrumos, ballistisko raķešu palaišanu no kodolzemūdenes Barenca, kā arī Tu-95MS tālās darbības rādiusa bumbvedēju veiktie spārnoto raķešu palaišanas izmēģinājumi. Paziņojumā teikts, ka mācībās tika izvērtēta arī militāro vadības iestāžu gatavība un augstāko un operatīvo darbinieku organizatoriskās prasmes koordinēt pakļautos spēkus.

“Mācību laikā plānotie uzdevumi tika pilnībā izpildīti,” ziņoja Kremlis.

Valsts televīzija pārrādīja aizsardzības ministru Sergeju Šoigu ziņojam Putinam par mācībām, kuras, pēc viņa teiktā, bija mēģinājums “masveida kodoltrieciena” veikšanai, atbildot uz agresora kodoluzbrukumu.

Krievija, neraugoties uz to, ka ir izstājusies no CTBT līguma, apgalvo, ka joprojām ir apņēmusies ievērot 1992.gada moratoriju attiecībā uz kodolizmēģinājumiem saskaņā ar līgumu, ko tā ir parakstījusi.

Rietumu militārie eksperti uzskata, ka Krievija, iespējams, ir gatava atsākt kodolizmēģinājumus, lai radītu bailes jebkurā iespējamā konfliktā ar Rietumiem.

Lasiet vairāk: Krievija apsūdz ASV par darbībām kodolizmēģinājumu poligonā, bet neveiks izmēģinājumus, ja ASV to nedarīs

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas