VIDEO | Krievijas lidmašīna spiesta nosēsties atklātā laukā

Krievijas lidmašīna Airbus A320, kurā atradās 170 pasažieri, hidraulikas defekta dēļ otrdien, 12.septembrī, nosēdās uz lauka Sibīrijā, neviens cilvēks neesot cietis, vēsta britu medijs BBC.

Krievijas aviācijas aģentūra Rosaviatsia ziņojusi, ka “neplānotā nosēšanās” notikusi otrdienas agrā rītā, un nolaišanās vieta “izvēlēta no gaisa” netālu no ciemata Kamenka, un nevienam no pasažieriem medicīniskā palīdzība neesot bijusi nepieciešama.

Rosaviatsia teikusi, ka veic izmeklēšanu

sakarā ar ārkārtas nosēšanos, un Ural Airlines paziņojusi, ka apkalpe ir atstādināta no darba līdz izmeklēšanas pabeigšanai.

Sociālajos tīklos publicētajos attēlos un video bija redzama lidmašīna atklātā laukā ar atvērtām avārijas durvīm, ap kuru bija sapulcējušies cilvēki, bija redzams, kā smags ekskavators demontē lidmašīnu, noņemot pilotu kabīni, astes daļu un spārnus, lai to pārvietotu.

Aviokompānijas Ural Airlines vadītājs Sergejs Skuratovs paziņojis, ka lidojuma laikā no Sočiem uz Omsku apstājās viena no lidmašīnas hidrauliskajām sistēmām, noliedzot, ka būtu izcēlies ugunsgrēks, skaidrojot, ka

šķietamās apdegumu pēdas virs spārna ir “tikai netīrumi”.

Lai gan hidraulikas atteice var izraisīt lidojuma kontroles zudumu, Krievijas aviācijas eksperti apgalvojuši, ka ir rezerves sistēmas, un apšaubīja apkalpes lēmumu nosēdināt lidmašīnu uz lauka.

Pilots Andrejs Ļitvinovs Gazeta.ru norādījis, ka Airbus A320 ir trīs hidrauliskās sistēmas, viena elektriskā, kas liecina, ka

avārijas nosēšanās nebija nepieciešama,

paužot bažas par pasažieru un uz zemes esošo cilvēku drošību.

Rietumu sankcijas pret Maskavu, kas izriet no tās darbībām Ukrainā, ir radījušas šķēršļus Krievijas aviosabiedrībām iegādāties rezerves daļas, tādējādi vēl vairāk saasinot aviācijas nozares problēmas.

Lasiet arī: Putins negrasās pārtraukt karadarbību, slavē Īlonu Masku un rīkos “Draudzības spēles”

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas