VIDEO | Milzīgi sprādzieni degvielas uzpildes stacijā Rumānijā; divi mirušie un vairāki cietušie

Sestdienas, 26.augusta, vakarā pēc diviem sprādzieniem sašķidrinātās naftas gāzes (SNG) uzpildes stacijā Rumānijā netālu no galvaspilsētas Bukarestes bojā gājuši vismaz divi cilvēki un 56 tikuši ievainoti, raksta BBC.

Sprādzieni notikuši sestdien 26.augustā. Pēc pirmā sprādziena tika evakuēti cilvēki 700 metru rādiusā un, iekšlietu ministra vietnieks Raeds Arafats (Raed Arafat), kurš ir atbildīgs par ārkārtas situāciju reaģēšanas vienību, brīdināja, ka pastāv vēl viena sprādziena risks. Vēlāk stacijā notika otrs sprādziens, kas satricināja Krēvēdijas priekšpilsētu.

Līdz svētdienas, 27.augusta, rīta vidum ugunsgrēki tika ierobežoti.

Varasiestādes vēl nezinot, kas izraisījis sprādzienu. Kā ziņo ziņu aģentūra Agence France-Presse, iekšlietu ministra vietnieks sacījis, ka

stacija vairs netikusi izmantota un “tai nav bijis atļauts darboties”.

Rumānijas prezidents Klauss Johaniss (Klauss Iohannis) sprādzienus raksturoja kā “traģēdiju,” sociālajā tīklā rakstot, ka jāsāk tūlītēja izmeklēšana, lai noskaidrotu, vai nav pārkāpti noteikumi. Piebilstot, ka

ir lūdzis varas iestādes, ievainoto vārdā, nekavējoties sākt darboties, lai tādas “traģēdijas vairs neatkārtotos”.

Divi mirušie esot kāds pāris. Vairāki cilvēki ir kritiskā stāvoklī ar smagiem apdegumiem, starp cietušajiem esot 39 ugunsdzēsēji, kuri devās uz notikuma vietu pēc pirmā sprādziena, paziņoja iestādes.

Lasiet arī: Maskava apstiprina grupējuma Vagner līdera Prigožina nāvi

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas