VIDEO | Nīderlandes galēji labējo līderim priekšvēlēšanu vakarā uzbrūk

Nīderlandes galēji labējās partijas Forums demokrātijai līderim, politiķim Tjerī Bodē (Thierry Baudet), pirms trešdien gaidāmajām parlamenta vēlēšanām, tika uzbrukts ar alus pudeli kampaņas laikā Groningenā, uzbrucējam vairākas reizes sitot pa galvu Bodē, tā, atsaucoties uz viņa partijas ziņoto, vēsta Politico.

Viņa partija vēstījusi platformā X (agrāk Twitter), ka Tjerī Bodē guva galvas traumas un viņš ticis nogādāts slimnīcā, lai saņemtu medicīnisko palīdzību, kā arī ticis ievainots apsargs.

Policijas pārstāvis sacījis, ka viena persona ir arestēta.

 

Nīderlandes premjerministrs Marks Rute (Mark Rutte) platformā X nosodījis uzbrukumu kā nepieņemamu, un atkārtoti uzsvēris, ka nevajag “līst” pie politiķiem.

Kā ziņo Politico, uzbrucējs esot kliedzis pret fašisma saukļus. Iepriekšējā incidentā oktobrī viņš saņēma sitienu pa galvu ar lietussargu un uzbrucējs esot kliedzis “nē fašismam, nē putinismam”.

Bodē ir pazīstams ar saviem pret imigrāciju vērstajiem un prokrieviskajiem uzskatiem, kā arī ar sazvērestības teoriju popularizēšanu, tostarp, ka ungāru izcelsmes amerikāņu investors un filantrops Džordžs Soross (George Soros) ražojis COVID-19 un, ka pasauli kontrolē “ļauni reptiļi”, raksta Politico.

Lasiet vairāk: Domstarpību dēļ par imigrācijas ierobežošanu demisionē Nīderlandes valdība

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas