VIDEO| Pēc sprādzieniem iegruvis Krimas tilta laidums

Naktī uz pirmdienu pēc vairākiem sprādzieniem iegruvis vismaz viens Krimas tilta laidums, un satiksme pa tiltu pilnībā apturēta.

“Uz Krimas tilta apturēta satiksme. Noticis ārkārtējs gadījums 145.balsta rajonā no Krasnodaras novada puses.

Strādā tiesībsargāšanas iestādes un visi atbildīgie dienesti,” paziņojis krievu ieceltais okupācijas iestāžu vadītājs Krimā Sergejs Aksjonovs.

Tikmēr dažādi krievu ziņu kanāli lietotnē Telegram vēsta, ka pēc diviem sprādzieniem iegruvis  vismaz viens no tilta laidumiem.

Tīmekļa izdevums Baza ziņo, ka “nokritis” viens no tilta laidumiem un ka gājuši bojā vismaz divi cilvēki, bet viens guvis ievainojumus.

Arī Telegram kanāls Astra, atsaucoties uz vietējiem iedzīvotājiem, apstiprina, ka iegruvis viens no tilta laidumiem.

Taču vēlāk izskanējušas ziņas, ka bojāts arī otrs laidums.

Savukārt izdevums Novosti, Kerč, Krim, Rossija vēsta, ka naktī uz pirmdienu uz tilta notikuši vismaz divi sprādzieni. Tie atskanējuši plkst.3.02 un plkst.3.20 un bijuši dzirdami dažādos Kerčas rajonos.

Izskan pieņēmumi, ka tas bijis Ukrainas armijas uzbrukums.

Pie tilta jau izveidojušās vairākus kilometrus garas automobiļu rindas.

Krasnodaras novada varasiestādes aicinājušas Krievijas pilsoņus atturēties no braukšanas pār Krimas tiltu, piedāvājot nokļūšanai Krimā izmantot maršrutu caur okupēto kontinentālās Ukrainas teritoriju.

Apturēta arī dzelzceļa satiksme pa Krimas tiltu, kā arī prāmju satiksme starp Ukrainai piederošo okupēto Krimas pussalu un Krievijas Kubaņas reģionu.

Krimas jeb tā dēvētais Kerčas tilts tika bojāts jau 2022.gada oktobrī, kad uz tā eksplodēja ar sprāgstvielām piekrauta kravas automašīna, sagraujot divus laidumus. Toreiz bojāts tika arī blakus esošais dzelzceļa tilts.

Krievijas varasiestādes apgalvoja, ka tas bijis Ukrainas armijas uzbrukums, taču Kijiva to vismaz oficiāli noliegusi.

Lasiet arī: Avārijā Krievijas kodoldegvielas ražotnē viens bojāgājušais

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas