VIDEO| Tavars: Jāattīsta tausaimniecība, lai budžetā būtu ieņēmumi ne tikai uz ārējā parāda rēķina

Lai budžetā būtu ieņēmumi ne tikai uz ārējā parāda rēķina, ir jāattīsta tautsaimniecība un jāmazina birokrātija, pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu medijiem sacīja AS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars (AS).

Viņš norādīja, ka daudzos darbos notiek strauja virzība uz priekšu, taču ir tēmas, ko nepieciešams pārrunāt un precizēt, lai panāktu straujāku dinamiku. Tas attiecas uz kreditēšanu, banku pakalpojumu pieejamību, īpaši reģionos, Latvijas digitālo attīstību, konkurētspējīgām nodokļu pamatnostādnēm, vienkāršāku un ātrāku procedūru nodrošināšanu iedzīvotājiem un uzņēmējiem, kā arī enerģētiku.

Pēc Tavara vārdiem, šogad, vēlams pirms apkures sezonas, ir jāpieņem skaidra enerģētikas stratēģija.

Paredzēts, ka augusta izskaņā vai septembra sākumā notiks padziļināta tikšanās par šiem risināmajiem jautājumiem.

Papildus tikšanās laikā AS izteica aicinājumu ātrāk skatīt koalīcijā valsts budžetu.

“Šīs tēmas nevar atrauti skatīt, tas viss ir kopīgs un kopsakarīgs. Šobrīd darba grupa jau vairāk kā pusi izdarījusi, un augustā saliksim sarakstu ar risinājumiem. Lai budžetā būtu ieņēmumi ne tikai uz ārēja parāda rēķina, ir jāattīsta tautsaimniecība, jāmazina birokrātija, jārada normāla vide, un kā minimums jāpārstāj traucēt nodokļu maksātājiem. Te bija sapratne no Kariņa puses,” sacīja Tavars.

Savukārt Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS) pēc tikšanās ar premjeru medijiem pauda, ka dažas no pārrunātajām tēmām ir īpaši svarīgas arī Apvienotajam Sarakstam.

Smiltēns uzsvēra, ka koalīcija turpinās strādāt ne tikai ar Kariņa piedāvātajām tēmām, bet arī ar AS priekšlikumiem, no kuriem viena ir ekonomikas attīstība. “Investīciju piesaiste un uzņēmējdarbības vides uzlabošanu, lai mēs panāktu valstij lielāku izaugsmi,” skaidroja Smiltēns. 

Tavars arī pastāstīja, ka AS ir informējusi Kariņu par iemesliem, kāpēc atsakās piedalīties piecu partiju sarunās. Tāpat AS politiķi ir pauduši savu viedokli par Ministru prezidenta piedāvātajiem pieciem tematiem.

“Skaidri redzams, ka vienojošais mums ir daudz vairāk nekā atšķirīgais. Ir tēmas, kur mēs strauji virzamies uz priekšu, ir tēmas, kur ir nepieciešams nelielas korekcijas un precizitātes. Izrunāt neizrunātos jautājumus, izvērtēt riskus,un virzīties uz priekšu,” norādīja Tavars. 

BNN jau vēstīja, ka  pašlaik valdošajā koalīcijā strādā Jaunā vienotība, Nacionālā apvienība (NA) un AS, taču pēc Valsts prezidenta vēlēšanām, kurās koalīcijas partijas nespēja vienoties par atbalstu vienam kandidātam, Kariņš ir sācis sarunas par iespējamu koalīcijas paplašināšanu ar Zaļo un Zemnieku savienību un Progresīvajiem, kam NA un AS iebilst.

Kariņš iepriekš tika izteicies, ka vēlas koalīcijas paplašināšanu, lai panāktu raitāku darbu skolu tīkla sakārtošanā, veselības aprūpes situācijas uzlabošanā, darbaspēka jautājumos, valsts kapitālsabiedrību virzīšanā uz biržu un sociālajos jautājumos, proti, nepieciešama Stambulas konvencijas ratifikācija “kā simbolisks, bet dziļi nozīmīgs Saeimas žests” un Satversmes tiesas lēmuma izpilde, kas saistās ar kopdzīves regulējumu.

Lasiet arī:Rinkēvičs pagaidām neatklāj rīcības plānu, ja līdz augusta beigām nebūs skaidrības par koalīcijas nākotni

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas