VIDEO | Ukraina ziņo, ka Krimā nogremdēts Krievijas Melnās jūras flotes patruļkuģis

Ukrainas “Magura V5” jūras dronu uzbrukumā nodarīti bojājumi Krievijas Melnās jūras flotes patruļkuģim “Sergej Kotov” pie okupētās Krimas, otrdien, 5.martā, paziņoja Ukrainas militārās izlūkošanas dienests, piebilstot, ka kuģis nogrima netālu no Kerčas šauruma, kas atdala Krimu no Krievijas, ziņo britu raidorganizācija BBC.

Ukrainas militārās izlūkošanas dienesta ziņojuma teikts, ka Melnās jūras flotes patruļkuģim nodarīti bojājumi kuģa pakaļgalā, kā arī labajā un kreisajā sānā, piebilstot, ka nogrimušā kuģa izmaksas ir 65 miljoni ASV dolāru.

Kremlis vēl nav sniedzis komentārus, lai gan daži Krievijas prokara blogeri apstiprinājuši uzbrukumu.

Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis Andrijs Jusovs raidorganizācijai RFERL sacīja, ka uzbrukuma laikā tika nogalināti un ievainoti uz kuģa esošie jūrnieki.

“Sergej Kotov” ir viens no četriem patruļkuģiem, kas pabeigti Krievijas Jūras spēku projekta 22160 ietvaros. Saskaņā ar Ukrainas sniegto informāciju kuģis piedalījās uzbrukumā Čūskas salai 2022.gada februārī kopā ar kreiseri “Moskva”, ko Ukraina nogremdēja 2022.gada februārī.

Pēdējos mēnešos Ukraina ir vairākkārt uzbrukusi Krievijas Melnās jūras flotei, kas izvietota pussalā. Pagājušajā mēnesī dronu uzbrukumā tika nogremdēts vēl viens Krievijas kuģis  “Cezar Kuņikov”.

Lasiet arī: VIDEO | Ukraina ziņo, ka Melnajā jūrā iznīcinājusi Krievijas desantkuģi

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas