VIDEO | Ukraina ziņo, ka Melnajā jūrā iznīcinājusi Krievijas desantkuģi

Ukraina okupētās Krimas piekrastē iznīcināja Krievijas desantkuģi, veicot operāciju ar jūras bezpilota lidaparātiem, kas trešdien, 14.februārī, pārrāva kuģa kreisās puses bortu un lika tam sākt grimt, tā atsaucoties uz Kijivas Galvenās izlūkošanas aģentūras (GUR) un bruņoto spēku ziņoto, vēsta Reuters.

Krievija, kas iepriekš paziņoja, ka Melnajā jūrā ir iznīcinājusi sešus dronus, komentārus vēl nesniedza un Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs atteicās sniegt komentārus.

“Telegram” ziņojumā teikts, ka GUR sadarbībā ar bruņotajiem spēkiem Ukrainas teritoriālajos ūdeņos netālu no Alupkas iznīcinājuši desantkuģi “Cezar Kuņikov”.

GUR “Telegram” publicēja kadrus, kuros it kā redzams, kā vairāki jūras droni naktī tuvojas lielam kuģim un tam seko vismaz viens liels sprādziens. Reuters varēja apstiprināt, ka video redzamais kuģis ir Krievijas Melnās jūras flotes kuģis “Cezar Kuņikov”.

“Kopumā “Cezar Kuņikov” guva kritisku bojājumu kreisajā pusē un sāka grimt,” teikts aģentūras GUR paziņojumā, piebilstot, ka karakuģī, kas ir viens no Krievijas jaunākajiem kuģiem, ir 87 cilvēku apkalpe, un tas piedalījās karos Gruzijā, Sīrijā un Ukrainā

Ukraina ir pielietojusi ar sprāgstvielām pildītus jūras spēku dronus, lai uzbruktu Krievijas karakuģiem un mēģinātu izspiest tos no Melnās jūras daļas, tādējādi ļaujot Ukrainai atvērt kuģošanas koridoru svarīgā eksporta maršrutā. Jaunie jūras bezpilota lidaparāti ir bijuši ļoti svarīgi Ukrainai, kas cenšas iznīcīnāt Krievijas Melnās jūras floti.

Ukrainas Jūras spēku pārstāvis Dmitro Pletenčuks sacīja, ka Krievijai Melnajā jūrā ir palikuši pieci desantkuģi. Ukrainas bruņotie spēki apgalvo, ka kara laikā esot “iznīcinājuši” 25 Krievijas militāros kuģus un viena zemūdeni. Šomēnes Ukrainas raķetes trāpīja vēl vienam lielam Krievijas desantkuģim Krimā.

Jāpiemin, ka PSRS varonis Cēzars Kuņikovs, kura vārdā kuģis tika nosaukts, nomira 1943.gada 14.februārī. 

Lasiet arī: Pētniecības centrs: Krievija atjauno vecos tankus pēc Ukrainā zaudētiem 3 000 tankiem

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas