VIDEO | Ukrainas pretuzbrukums: Kijiva ziņo par atbrīvotiem ciematiem Doneckā

Ukraina ziņojusi par trīs atbrīvotiem ciematiem valsts dienvidaustrumos, un tās ir pirmās uzvaras ilgi gaidītajā Ukrainas pretuzbrukumā, raksta britu raidorganizācija BBC.

Sociālajos tīklos atrodamajos video redzami ukraiņu karavīri, kas priecājas par panākumiem atbrīvotajos ciematos. Sestdien, 10.jūnijā, Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis informēja, ka pretuzbrukums ir sācies.

Šie ir pirmie panākumi kopš paziņojuma par pretuzbrukumu, tomēr jau

kopš 5.jūnija Ukrainas spēki virzās uz priekšu dažādās vietās valsts dienvidos.

Maskava tikmēr runā par ukraiņu uzbrukumu atsišanu, bet nav informējusi par zaudētiem ciematiem.

Ukrainas bruņoto spēku pārstāvis Valērijs Šeršens ziņojis, ka Krievijas armija uzspridzinājusi arī dambi pie Novodarivkas, kas novedis pie abu Mokri Jali upes krastu applūšanas. Viņš norādīja, ka Krievija tīši spridzina dambjus uz upēm, lai apturētu ukraiņu virzīšanos uz priekšu. Krievija to noliedz, un arī Kahovkas dambja spridzināšanā vaino Ukrainu.

Sociālajos tīklos redzama Ukrainas karoga pacelšana pie ēkas Blahodatnē.

Armijas pārstāvis norādījis, ka šīs ir pirmās Ukrainas uzvaras pretuzbrukumā. Lai gan tās iezīmē pirmos lielos panākumus, paši ciemati ir nelieli, piemēram, Blahodatnē pirms kara dzīvoja apmēram 1000 iedzīvotāji. Ciemats, kas tika ieņemts pēc nopietnas cīņas, atrodas pie ceļa uz Mariupoli, un atsevišķi eksperti norādījuši, ka

ukraiņi tuvākajos mēnešos varētu censties atgūt krievu pārņemto ostas pilsētu.

Citi izsaka pieņēmumus, ka Ukraina vēlas pārraut sauszemes savienojumu starp Doneckas apgabalu un Krimu, lai nogrieztu okupantu apgādes ceļus uz pussalu.

Austrumos ukraiņi pavirzījušies uz priekšu Bahmutas apkaimē. Pirmdien, 12.jūnijā, Ukrainas armija ziņojusi par 25 sadursmēm nedēļas nogalē. Armijas augstākās amatpersonas izvairās no tiešākiem komentāriem par armijas virzību.

Lasiet arī: Zelenskis: Ukrainā notiek pretuzbrukuma darbības

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas