VIDEO | Ziemeļamerikā sagaida pilnu Saules aptumsumu ar līksmībām, mūziku un kāzām

Visā Ziemeļamerikā pulcējās pūļi debess vērotāju, lai vērotu pirmo pilno Saules aptumsumu pēdējo septiņu gadu laikā, kas tika svinēts ar līksmībām, mūziku, un pat laulībām pirmdienas, 8.aprīļa, pusdienlaika krēslas laikā, ziņo Reuters.

Tas bija pirmais pilnais aptumsums, kas kopš 2017.gada šķērsoja plašu Ziemeļamerikas teritoriju, un nākamais būs redzams tikai 2045.gadā.

Aptumsuma fani brauca no tālienes, cerot ieraudzīt šo parādību kaut kur gar “pilnā aptumsuma ceļu”, kas stiepās 4 000 km no Meksikas Klusā okeāna piekrastes caur Teksasu un pāri 14 citiem ASV štatiem uz Kanādu.

Pirmais aptumsums tika novērots Meksikas rietumu piekrastes pilsētā Mazatlānā plkst. 11.07 pēc vietējā laika.

 

Rasevilā, Arkanzasas štatā, gandrīz 400 pāru piedalījās masveida kāzu pasākumā “Precības un aptumsums” par godu Saules aptumsumam.

Lai gan debesis bija apmākušās, Niagāras ūdenskrituma parkā pulcējās aptuveni 2 000 cilvēku, kur notika vismaz divas kāzas un viens bildinājums. 

Cilvēku sajūsma sasniedza kulmināciju, kad mākoņi uz īsu brīdi izklīda, lai atklātu pēdējās 30 pilna Saules aptumsuma sekundes, izraisot ovācijas un sajūsmas saucienus.

 

Otrpus upei, Niagāras ūdenskritumā Ontārio Kanādā, 309 cilvēki, tostarp dalībnieki no tādām vietām kā Singapūra un Londona, pulcējās, pārģērbjoties par Sauli, uzstādot jaunu pasaules rekordu kā lielākā grupa, kas vienuviet tērpusies Saules tērpos, kā norāda konkursa organizatori.

 

Kāds pāris saderinājās CNN tiešraidē pilnīga saules aptumsuma laikā Stovā, Vermontas štatā. CNN reportieris bija klāt šajā emocionālajā mirklī un to savām acīm liecināja miljoniem cilvēku.

 

Pirmdienas pilnais aptumsums, kas dažviet ilga līdz pat četrām minūtēm un 28 sekundēm,

pārsniedza 2017.gada aptumsuma ilgumu, kas ilga līdz pat divām minūtēm un 42 sekundēm.

Pilna aptumsuma periodu pavadīja vairāki dīvaini aptumsuma efekti. Pusdienlaikā mirdzēja zvaigznes, jo pēkšņi iestājās krēsla, pazeminājās temperatūra un pāri ainavai sāka mirgot vāji “ēnu joslu” viļņi.

Putni un citi savvaļas dzīvnieki šī neparastā debesu notikuma laikā apklusa un norima.

Lasiet arī: VIDEO | Miljoniem cilvēku visā Ziemeļamerikā gaida pilnu Saules aptumsumu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas