VIDEO | Ziemeļkoreja uz Dienvidkoreju sūta balonus ar atkritumiem un izkārnījumiem

Dienvidkoreja trešdien, 29.maijā, apsūdzēja Ziemeļkoreju, ka tā pāri robežai sūta gaisa balonus ar atkritumiem un izkārnījumiem, uzskatot šo rīcību par bīstamu, bet objektu apstrādei tika izvietotas militārās sprāgstvielu un ķīmisko ieroču vienības, un iedzīvotāji tika brīdināti ziņot par jebkādiem novērojumiem, ziņo “Reuters“.

Līdz trešdienas pēcpusdienai tika konstatēti vairāk nekā 260 baloni, no kuriem vairums ir nolaidušies uz zemes, norādīja Dienvidkorejas militārie spēki.

Fotogrāfijās sociālajos medijos tika publicēti fotoattēli, kuros redzami baloni ar piestiprinātiem plastmasas maisiņiem, ap saplīsušajiem baloniem izmētāti atkritumi, un vienā no fotogrāfijām uz maisiņa uzrakstīts vārds “ekskrementi”, un dažos no tiem bija dzīvnieku izkārnījumi.

 

Seulas prezidenta biroja amatpersona izteica pieņēmumu, ka Ziemeļkoreja, iespējams, pārbauda Dienvidkorejas reakciju, sūtot balonus ar atkritumiem un izkārnījumiem, lai novērtētu psiholoģiskā kara un neliela mēroga draudu efektivitāti.

Amatpersona uzsvēra, ka Dienvidkoreja uz šīm provokācijām reaģēs mierīgi.

Dienvidkorejas aktīvisti, bieži vien Ziemeļkorejas bēgļi, regulāri sūta balonus ar pret Phenjanu vērstiem bukletiem, mini radioaparātiem, pārtiku un USB diskus ar korejiešu popmūzikas video uz Ziemeļkoreju, provocējot Ziemeļkorejas reakciju.

Svētdien Ziemeļkorejas aizsardzības ministra vietnieks nosodīja Dienvidkorejas aktīvistu izsūtītos balonus, nosaucot tās par “netīrajām lietām” un “bīstamu provokāciju”, un brīdināja, ka atbildē uz Dienvidkoreju tiks nosūtītas “atkritumu un netīrumu kaudzes”.

Iepriekšējā Dienvidkorejas valdība mēģināja apturēt gaisa balonu kampaņas, taču 2021.gadā aizliegums palaist gaisa balonus tika atzīts par nekonstitucionālu, jo tiekot pārkāpta vārda brīvība.

Neraugoties uz abu valstu lielajām armijām un Ziemeļkorejas regulārajiem draudiem, gaisa balonu sūtīšana tiek uzskatīta par mazāk riskantu taktiku, nekā atklāta militāra darbība.

Lasiet arī: Kims Čenuns aicina Dienvidkoreju uzskatīt par “galveno ienaidnieku”

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas