Vilcienu sadursmē Grieķijā desmitiem cietušo

Kravas vilciena un pasažieru vilciena sadursmē gājuši bojā un ievainoti vairāki desmiti cilvēku, bet nāvējošās sadursmes iemesls vēl nav zināms, raksta aģentūra Reuters.

Starpilsētu pasažieru vilciens bija ceļā no Atēnām uz Salonikiem, kad netālu Larisas otrdienas, 28.februāra, vakarā, lielā ātrumā saskrējās ar kravas vilcienu. Frontālajā sadursmē bojā gājušas vismaz 32 personas, un vēl 85 ievainotas. Trieciens arī izraisīja ugunsgrēku daļā no pasažieru vagoniem, un daudzi no ievainotajiem nogādāti slimnīcās ar apdegumiem.

Pasažieri medijiem stāstīja, ka dzirdējuši skaļu troksni, un uzreiz pēc tam izplatījušās liesmas. Tesālijas reģiona gubernators Konstantins Agorasts (Konstantinos Agorastos) SKAI TV pastāstīja, ka pirmie četri pasažieru vilciena vagoni pēc sadursmes noskrēja no sliedēm. Pirmie divi vagoni sadursmē pilnībā iznīcināti.

Pēc viņa teiktā, vilcieni nezināma iemesla dēļ atradušies uz vienām sliedēm, un ne viena, ne otra vilciena vadītājs nezināja, ka uz sliedēm ir vēl kāds.

Apmēram 250 pasažieri ar autobusiem evakuēti uz Salonikiem.

Ugunsdzēsēju brigādes vadītājs uzrunā televīzijā sacīja: «Pasažieru evakuācija turpinās ļoti sarežģītos apstākļos, ņemot vērā sadursmes smagumu.» Grieķijas sabiedriskā raidorganizācija ERT trešdienas, 1.marta, rītā demostrēja kadrus, kuros redzams, kā glābēji ar lukturīšiem meklē izdzīvojušos. Kāds brīvprātīgais norādīja, ka situācija ir traģiska, ir gan izdzīvojušie un ievainotie, gan bojāgājušie. Darbus plānots turpināt, līdz būs atrasti visi vilciena pasažieri.

Vietējie mediji ziņo, ka ar vilcienā atradās apmēram 350 pasažieru.

Tas atstāja Atēnas apmēram 19.30 pēc vietējā laika, un glābēji saņēma informāciju par sadursmi īsi pirms pusnakts.

Kravas vilciens bija ceļā no Salonikiem uz Larisu.

1972.gadā divu vilcienu frontālā sadursmē netālu no Larisas bojā gāja 19 cilvēki. Grieķijas dzelzceļa infrastruktūra ir novecojusi, un daudzviet nav uzstādītas automātiskās brīdināšanas sistēmas.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas