Vīrietis, kurš uzbruka Dānijas premjerei Frederiksenai, tiks ieslodzīts un deportēts

Par uzbrukumu jūnijā Dānijas premjerministrei Metei Frederiksenai (Mette Frederiksen) kāds vīrietis no Polijas tika piespriests četru mēnešu cietumsods un viņam uz sešiem gadiem aizliegts ieceļot Dānijā, trešdien, 7.augustā, atsaucoties uz Dānijas plašsaziņas līdzekļiem, ziņo “Politico”.

“Mēs esam atzinuši jūs par vainīgu par sitienu premjerministrei pa labo plecu, pagrūžot premjerministri,” Kopenhāgenas apgabaltiesas spriedumā norādījis tiesnesis.

39 gadus vecais vīrietis uzbruka Frederiksenai uz Kopenhāgenas ielas šā gada 7.jūnijā, dažas dienas pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām.

Pēc uzbrukuma premjerministres birojs paziņojumā norādīja, ka vīrietis “nodarījis nelielu traumu” un ka Dānijas vadītāju “šis incidents satricinājis”. Policija pēc uzbrukuma paziņoja, ka vīrietis, visticamāk, bijis reibumā un uzbrukums nav bijis politiski motivēts.

Tiesa vīrieti – Polijas pilsoni – atzinusi par vainīgu vardarbībā pret amatpersonu. Viņam jāsedz tiesas izdevumi, un viņš paliks apcietinājumā līdz soda termiņa beigām, bet pēc tam tiks deportēts no Dānijas, paziņojusi tiesa.

Viņš nolēmis nepārsūdzēt tiesas lēmumu.

Lasiet arī: Arestē pakistānieti par plānu nogalināt ASV politiķus, iespējams, arī Trampu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas