Zelenskis aicina ukraiņus sagatavoties Krievijas ziemas uzbrukumiem

Tuvojoties ziemai prezidents Zelenskis svētdien, 12.novembrī, brīdināja ukraiņus par iespējamiem jauniem Krievijas uzbrukumiem Ukrainas infrastruktūrai, piebilstot, ka karaspēks sagaida uzbrukumus kara austrumu reģionā, ziņo Reuters.

Pēc nesenā Krievijas veiktā raķešu uzbrukuma Kijivai – pirmā gaisa triecien Ukrainas galvaspilsētai septiņu nedēļu laikā –, Zelenskis brīdināja un aicināja sagatavoties iespējamiem pastiprinātiem dronu vai raķešu uzlidojumiem Ukrainas infrastruktūrai un uzsvēra nepieciešamību pievērst uzmanību aizsardzībai, lai labāk reaģētu uz teroristu uzbrukumiem un uzsvēra Ukrainas centienus pārvarēt ziemas izaicinājumus un uzlabot karavīru spējas.

Enerģētikas ministrs Germans Gaļuščenko sestdien sacīja, ka Ukrainai pietiks energoresursu, lai pārciestu ziemu, taču piebilda, ka viss atkarīgs no tā, cik lielā mērā turpmākie uzbrukumi skars krājumus.

Pagājušajā trešdienā Ukrainas amatpersonas ziņoja par

60 Krievijas uzbrukumiem Ukrainas infrastruktūrai.

Zelenskis uzslavēja karavīrus, kas kopš oktobra vidus aizstāv Avdijivku un saskaņā ar militārā preses pārstāvja Oleksandra Štupuna teikto, samazinās kājnieku uzbrukumu skaits, toties pieaug gaisa triecienu skaits, un, ciešot ievērojamus zaudējumus, ienaidniekam jāpārgrupē spēki.

Ukrainas sauszemes spēku vadītājs ģenerālis Oleksandrs Sirskis norādīja arī uz pastiprinātu Krievijas aktivitāti Bahmutas apgabalā, mēģinot atgūt zaudētās pozīcijas.

Krievija apgalvo, ka pie Bahmutas apgabalā atvairīti pieci ukraiņu uzbrukumi.

Saskaņā ar Ukrainas militārās izlūkošanas datiem Melitopolē sprādzienā pie militārā štāba nogalināti trīs Krievijas virsnieki no Krievijas Nacionālās gvardes vai izlūkdienesta. Krievijas amatpersonas nav sniegušas komentārus.

Lasiet vairāk: VIDEO | Zelenskis aizrautīgi runājot par nepadošanos ASV televīzijā tiek cenzēts

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas