Zelenskis saka, ka ASV piešķirs 800 miljonus dolāru dronu ražošanai Ukrainā

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien, 21.oktobrī, savā nakts video uzrunā paziņoja, ka ASV gatavo palīdzības paketi 800 miljonu ASV dolāru vērtībā, lai finansētu Ukrainas dronu ražošanu, papildus 400 miljonu ASV dolāru vērtajai palīdzības paketei jauniem ieročiem, par ko tika paziņots ASV aizsardzības ministra Loida Ostina (Lloyd Austin) vizītes laikā Kijivā, ziņo “Reuters“.

Kopš 2022.gada februārī Krievija uzsāka pilnā mēroga iebrukumu, Ukraina ir koncentrējusi centienus uz vietējo ieroču, jo īpaši dronu, ražošanas palielināšanu.

“Tiek gatavota arī atsevišķa pakete – 800 miljoni dolāru Ukrainas dronu ražošanai,” sacīja Zelenskis.

“Ukraina par to ir pateicīga. Mums ir jānodrošina, lai neatkarīgi no politiskajiem draudiem pasaulē Ukraina varētu pastāvīgi aizstāvēt savu suverenitāti un neatkarību.”

Šomēnes notikušajā sanāksmē ar ārvalstu ieroču ražotājiem Zelenskis sacīja, ka Ukraina varētu saražot četrus miljonus dronu gadā un strauji kāpina citu ieroču ražošanu. Viņš sacīja, ka Ukraina jau ir noslēgusi līgumu par 1,5 miljonu dronu ražošanu šogad.

Ostina vizītē, kas bija viņa ceturtā un, visticamāk, pēdējā vizīte kā Pentagona vadītājam Džo Baidena (Joe Biden) vadībā, galvenā uzmanība tika pievērsta ASV centieniem palīdzēt Kijivai nostiprināt tās aizsardzību, Krievijas spēkiem lēnām, bet neatlaidīgi nostiprinoties Ukrainas austrumos.

Ostins atzina Ukrainas cīņu pret Krievijas prezidenta Vladimira Putina divarpus gadus ilgo iebrukumu par kritiski svarīgu Rietumu drošībai, sakot, ka, ja Rietumi neturpinās atbalstīt Ukrainu, “Putina ēna” pārmetīsies pār visu Eiropu.

“Mums visiem jāsaprot, ka Putina uzbrukums ir brīdinājums. Tas ir priekšvēstnesis par pasauli, ko veidojuši tirāni un bandīti – haotisku, vardarbīgu pasauli, kas sadalīta ietekmes sfērās,” viņš sacīja.

Lasiet arī: Krievija guvusi panākumus Ukrainā, taču par lielu cenu – karavīriem

Lasiet arī: Dienvidkoreja izsauc Krievijas sūtni, lai izteiktu protestu pret Ziemeļkorejas karaspēka izvietošanu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas