Zelenskis saka, ka Krievija martā Ukrainu bombardējusi ar vairāk nekā 3 000 bumbām

Krievija martā vien uz Ukrainu izšāva vairāk nekā 3 000 vadāmās aviobumbas, 600 dronus un 400 raķetes, trešdien, 3.aprīlī, paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Savukārt otrdien Zelenskis parakstīja likumprojektu par mobilizācijas vecuma samazināšanu no 27 uz 25 gadiem, kas varētu palīdzēt Ukrainai karā ar Krieviju, ziņo Reuters.

Pēdējo divu nedēļu laikā Krievija ir pastiprinājusi tālās darbības rādiusa gaisa triecienu kampaņu pret Ukrainas enerģētikas infrastruktūru, iznīcinot daļu no sistēmas, kas bija jau novājināta iepriekšējo Krievijas bombardējumu rezultātā 25 mēnešus ilgušā iebrukuma laikā.

Krievija pēdējos mēnešos ir arī palielinājusi vadāmo no gaisa nometamo bumbu

izmantošanu frontes zonās. Tās tiek nomestas no kara lidmašīnām Krievijas kontrolētajā teritorijā un lielā ātrumā slīd uz mērķi.

Maskava dod priekšroku šai metodei, jo tā spēj nogādāt ievērojamus sprāgstvielu daudzumus uz Ukrainas pozīcijām un struktūrām frontes tuvumā, par prioritāti izvirzot sprādziena ietekmi, nevis precizitāti.

Tikmēr likumprojektam par mobilizācijas vecuma samazināšanu vajadzētu palielināt civiliedzīvotāju skaitu, kurus armija var mobilizēt savās rindās, lai cīnītos saskaņā ar valstī spēkā esošo karastāvokli, kas ir spēkā kopš 2022.gada februāra, kad Krievija uzsāka pilna mēroga iebrukumu.

Zelenskis papildus parakstīja divus likumprojektus: vienu, kas nosaka, ka vīriešiem, kuri ir atbrīvoti no militārā dienesta invaliditātes dēļ, nepieciešama atkārtota novērtēšana, un otru, kas paredz izveidot tiešsaistes datubāzi par potenciālo atbilstību militārā dienesta prasībām.

Šo pasākumu mērķis ir veicināt militārpersonu iesaukšanu armijā,

ņemot vērā bažas, ka šopavasar vai vasarā gaidāma vēl viena Krievijas ofensīva.

Pēc tam, kad sākotnējais iebrukuma šoks ir pagājis, Ukrainā ir ievērojami samazinājies brīvprātīgo kaujinieku skaits, un ir ziņots par daudziem gadījumiem, kad ir notikusi izvairīšanās no iesaukšanas armijā.

Lasiet arī: Krievija apgalvo, ka uzbrukums “Crocus City Hall” veicinājis interesi par iestāšanos armijā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas