Zelenskis varētu nomainīt vairākas Ukrainas amatpersonas, ne tikai militārpersonas

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svētdien, 4.februārī, pārraidītajā intervijā atklāja plānus par iespējamu politisku “restartu”, kas ietver vairāku augstu amatpersonu nomaiņu, precizējot izskanējušās spekulācijas, jo īpaši attiecībā uz populāro komandieri Valēriju Zalužniju, ka pārmaiņas, kas vērstas uz plašākiem centieniem izspiest Krievijas karaspēku, neaprobežojas ar vienas personas atstādināšanu, ziņo Reuters.

“Kad es runāju par pārmaiņām, es domāju kaut ko nopietnu, kas neattiecas uz vienu personu, bet gan uz valsts vadību,” Reuters citē Zelenski sakām Itālijas valsts televīzijai RAI, atbildot uz jautājumu par Zalužniju.

“Jautājums ir par cilvēkiem, kas turpmāk vadīs Ukrainu. Nepieciešama reorganizācija, es runāju par vairāku valsts vadītāju nomaiņu, ne tikai armijas sektorā. Tas ir jautājums par visu valsts vadību,” viņu citē Reuters.

Lai gūtu uzvaru karā, Zelenskis uzsvēris, ka ir nepieciešami kopīgi centieni uz vienu mērķi.

Viņš uzsvēra, cik svarīgi ir saglabāt pozitīvu enerģiju, atstāt negatīvismu novārtā un atteikties no zaudētāju attieksmes.

Domstarpības parādījušās, kad pērn sāktā Ukrainas pretuzbrukumā pret Krievijas spēkiem tika gūti nelieli panākumi, komandierim Zalužnijam novembrī žurnālam “Economist” sakot, ka konflikts ir nonācis strupceļā, tādējādi izpelnoties prezidenta Zelenska kritiku.

Ņemot vērā pieaugošās spekulācijas par viņa iespējamo atlaišanu, komandieris Zalužnijs pagājušajā nedēļā CNN sniegtajā intervijā izklāstījis savu viedokli par jaunajiem elektroniskajiem kaujas līdzekļiem.

Viņš arī norādījis uz problēmām Ukrainas institūcijās, kas kavē valsts mērķu sasniegšanu, uzsverot, ka ir nepieciešami tādi “nepopulāri pasākumi” kā masu mobilizācija, lai stātos pretī Krievijas skaitliskajam pārsvaram.

Neraugoties uz runām par iespējamo atlaišanu,

Zalužnijs joprojām bauda plašu apbrīnu ukraiņu vidū par savu vadošo lomu konflikta kritiskajos brīžos.

Pēdējās nedēļas laikā Ukrainas plašsaziņas līdzekļos vairākkārt parādījušās ziņas par viņa gaidāmo atbrīvošanu no amata, un vienā gadījumā prezidenta preses pārstāvis atspēkoja apgalvojumus par Zalužnija nomaiņu.

Izskanējušas arī spekulācijas par to, vai Zalužnijam ir piedāvāts alternatīvs darbs, piemēram, vēstnieka amats, un kurš varētu viņu aizstāt. Divi ievērojami pretendenti uz viņa amatu esot sauszemes spēku komandieris Oleksandrs Sirskis un Kirils Budanovs, kurš vada Ukrainas Aizsardzības ministrijas izlūkošanas direktorātu.

Lasiet arī: VIDEO | Zelenskis aizrautīgi runājot par nepadošanos ASV televīzijā tiek cenzēts

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas