Ziemeļkoreja gatavojas uzņemt pirmos zināmos tūristus kopš 2020.gada

Kā ziņo Krievijas reģionālās iestādes un Rietumu tūrisma ceļvedis, tūristu grupa no Krievijas kļūs par pirmajiem tūristiem, kuriem būs atļauts ieceļot Ziemeļkorejā, kopš tā slēdza robežas 2020.gadā Covid-19 pandēmijas laikā, piektdien, 12.janvārī, vēsta Reuters.

Kā šonedēļ Telegram ziņoja reģionālā valdība, Vladivostokas aģentūras reklamētais ceļojums ticis noorganizēts, kad Krievijas Tālo Austrumu reģiona Primorskas apgabala gubernators decembrī apmeklēja Ziemeļkorejas galvaspilsētu Phenjanu, lai piedalītos sarunās.

Saskaņā ar tiešsaistē pieejamo ceļojuma plānu ceļojums sāksies 9.februāri un ilgs četras dienas,

un tā laikā plānots apmeklēt Phenjanu un slēpošanas kūrortu.

Pekinā bāzētās kompānijas Koryo Tours ģenerāldirektors Saimons Kokerels (Simon Cockerell), kas nav iesaistīts šajā ceļojumā, aģentūrai Reuters teica, ka viņa partneri Ziemeļkorejā ir apstiprinājuši, ka Krievijas tūristu vizīte notiks īpašos apstākļos.

Lai gan tas tiek uzskatīts par pozitīvu pavērsienu, joprojām nav skaidrs, vai tas izraisīs tūrisma nozares atvēršanu plašākā mērogā, sacīja Kokerels.

Tūrismu lielā mērā neietekmē ANO Drošības padomes rezolūcijas, kas ierobežo uzņēmējdarbību ar Ziemeļkoreju tās kodolprogrammu un raķešu programmu dēļ.

Gadu pirms pandēmijas Ziemeļkorejā bija vērojams Ķīnas tūristu pieplūdums, kas 2019.gadā, iespējams, nodrošināja līdz pat 175 miljoniem ASV dolāru papildu ieņēmumu, saskaņā ar Seulā bāzētās NK News aplēsēm raksta Reuters.

Lasiet arī: Ziemeļkoreja izšauj 200 šāviņus gar jūras robežu, saasinot attiecības ar Dienvidkoreju

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas