Ziemeļmaķedonijas ministrijas darbinieks arestēts par viltotu divu eiro monētu masveida izgatavošanu

Otrdien, 6.augustā, Eiropas Savienības (ES) tiesībaizsardzības aģentūra “Eiropols” paziņoja, ka par iespējamu miljoniem viltotu divu eiro monētu masveida izgatavošanu tika arestēta valdības amatpersona no Ziemeļmaķedonijas, ziņo “Politico”.

Maķedonijas un Kosovas iestāžu vairākus mēnešus ilgā izmeklēšanā, sadarbībā ar aģentūru “Eiropols”, tikusi atklāta viltošanas operācija, kā rezultātā Ziemeļmaķedonijas galvaspilsētā Prištinā ticis aizturēts 34 gadus vecs aizdomās turamais, teikts “Eiropola” paziņojumā.

“Eiropols” norādīja, ka vīrietis bija Ziemeļmaķedonijas Iekšlietu ministrijas darbinieks, piebilstot, ka iestādes arī konfiscējušas “viltotas naudas ražošanas iekārtas, tūkstošiem saliktu monētu, gredzenus un monētu serdeņu sagataves” vairākās vietās Ziemeļmaķedonijā.

ES krimināltiesiskās sadarbības aģentūra “Eurojust” savā paziņojumā norādīja, ka šis vīrietis “tiek turēts aizdomās par aptuveni divu miljonu viltotu divu eiro monētu izgatavošanu, kuras bija paredzēts laist apgrozībā Kosovas ekonomikā”.

Saskaņā ar iestāžu sniegto informāciju Kosova saskaroties ar viltotu monētu epidēmiju miljoniem eiro vērtībā.

Kosova nav ES valūtas savienības – eirozonas – dalībniece, bet 2002.gadā tā ieviesa eiro kā savu valūtu.

Lasiet arī: Igaunija plāno samazināt papīra čeku izsniegšanu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas