Gan dārzi, gan veikalu plaukti šobrīd pilni ar svaigiem gardiem un aromātiskiem tomātiem un gurķiem.
Izmēģini savā vasaras ēdienkartē kaut ko jaunu – divas eksotiskas receptes gurķu un tomātu pagatavošanai. Nogaršo gardos salātus ar tomātiem un grilētiem nektarīniem vai svaigu gurķu auksto zupu ar zaļajiem zirnīšiem!
Salāti ar tomātiem un grilētiem nektarīniem
Sastāvdaļas
- 3-4 g nektarīni
- 1-2 tomāti
- mocarellas vai buratas siera bumbiņa
- 1/2 sarkanā sīpola
- 100 g spinātu lapu
- baziliks rotāšanai
- olīveļļa
Mērcei:
- 50 ml olīveļļas
- 40 ml balzamiko mērces
- 1 ķiploka daiviņa
- 20 smalki sakapātas bazilika lapiņas
- nedaudz smalki sakapātu pētersīļu
- sula no 1/3 citrona
- 1 ēdamk. medus
Pagatavošana:
- Katru nektarīnu sagriez 8 daiviņās, izņem kauliņus.
- Apslaki nektarīnu daiviņas ar olīveļļu un grilē 2-4 minūtes no katras puses.
- Sajauc kopā visas mērces sastāvdaļas.
- Nedaudz mērces samaisi kopā ar spinātu lapām, pārējo atstāj salātu apslacīšanai.
- Kārto uz šķīvja spinātu lapas, tomātu gabaliņus, grilētas nektarīnu daiviņas, sieru un sīpolus.
- Apslaki ar atlikušo mērci un pasniedz.
Gurķu-zirnīšu aukstā zupa
Sastāvdaļas:
- 8 gurķi
- 200 g notīrītu zaļo zirnīšu
- saišķis pētersīļu
- saišķis diļļu
- saišķis piparmētru lapu
- sula no 1/2 citrona
- 4 ēdamk. olīveļļas
- 1 ķiploka daiviņa
- 250-300 g paniņu
- sauja riekstu vai sēkliņu pasniegšanai (var nepievienot)
Pagatavošana:
- Sablendē visas sastāvdaļas līdz maisījums ir viendabīgs.
- Liec ledusskapī uz 3-4 stundām, lai zupa iegūst bagātīgu garšu.
- Rotā ar smalki sagrieztiem gurķiem un zaļumiem. Klāt var pievienot sakapātus riekstus vai sēkliņas (piemēram, valriekstus, lazdu riekstus, mandeles, ķirbju sēklas).
Lasiet arī: RECEPTES| Interesantas idejas veselīga saldējuma pagatavošanai