Līdz ar rudeni klāt ir arī ķirbju laiks. Ķirbi ir iespējams izmantot gan sāļajos, gan saldajos ēdienos, taču daudzviet pasaulē cilvēku sirdis ir iekarojusi pumkin spice latte, jeb pikantā ķirbju latte.
Sastāvdaļas:
Kafijai:
- 2 glāzes piena
- ½ tase kafijas
- 3 ēdk. cukurs
- 1 ēdk. vaniļas ekstrakts
- putukrējums
Ķirbju biezenim:
- ½ ķirbja
- Sāls
Garšvielu maisījumam:
- 1 ēdk. kanēļa
- 2 tējk. malta ingvera
- ½ tējk. muskatrieksta
Pagatavošana:
- Vispirms nepieciešams pagatavot ķirbju biezeni. Pārgrieziet ķirbi uz pusēm iztīriet sēklas.
- Liec ķirbi uz cepešpannas ar mīksto daļu uz leju. Ķirbis jācep 200 grādu karstumā aptuveni 20 minūtes ( vai līdz brīdim, kad mīkstums viegli atdalās no mizas).
- Pēc tam ķirbi sablenderē, pievienojot sāli.
- Pagatavo garšvielu maisījumu no ingvera, kanēļa un muskatrieksta.
- Katliņā ielej divas glāzes piena, un ieliek divas ēdamk. ķirbju biezeņa (ja vēlies izteiktāku ķirbja garšu droši var pievienot vairāk) un vāra uz lēnas uguns.
- Pievienojiet klāt 1/2 tējk. garšvielu maisījumu, vienu līdz trīs ēdk. cukura un vienu ēdk. vaniļas ekstrakta.
- Visu kārtīgi samaisa un vara aptuveni pusminūti.
- Uzvara kafiju – lattes pagatavošanai būs nepieciešama ½ tase stipras kafijas.
- Kad viss ir gatavs, kafiju sajauc kopā ar pagatavoto “ķirbju piena maisījumu” un pa virsu var uzlikt putukrējumu un garšvielu maisījumu.
Lasiet arī: RECEPTES| Idejas uzkodām