ASV prezidenta dēls atzīts par vainīgu visās apsūdzībās šaujamieroča iegādes lietā

Prezidenta Džo Baidena (Joe Biden) dēlu 54 gadus veco Hanteru Baidenu (Hunter Biden) otrdien, 11.jūnijā, Vilmingtonā, Delavēras štatā, 12 locekļu zvērināto tiesa atzina par vainīgu visās trijās apsūdzībās par melošanu par nelegālu narkotiku lietošanu, lai iegādātos ieroci, tādējādi viņš kļuva par pirmo ASV prezidenta dēlu, kas atzīts par vainīgu noziegumā, ziņo “Reuters”.

Sešu vīriešu un sešu sieviešu zvērināto tiesa pēc trīs stundu ilgām apspriedēm pieņēma vienbalsīgu spriedumu.

Tiesas process notika 5.novembra ASV prezidenta vēlēšanu fonā, kurās demokrāts Džo Baidens sacentīsies ar republikāni Donaldu Trampu (Donald Trump), kurš pats pagājušajā mēnesī tika atzīts par vainīgu visās apsūdzībās Ņujorkas štata tiesas prāvā.

Hanters tiesas zāli pameta sadevies rokās ar pirmo lēdiju Džilu Baidenu (Jill Biden) un sievu Melisu Baidenu (Melissa Biden).

Tiesas procesa laikā prokurori detalizēti aprakstīja Hantera Baidena cīņu ar alkoholu un kreka kokaīnu,

kas viņam juridiski liedza iegādāties šaujamieroci, un pēc apspriešanās zvērinātie viņu atzina par vainīgu melošanā, kad viņš 2018.gada valdības formā apgalvoja, ka nav lietojis narkotikas, lai iegādātos revolveri “Colt Cobra”, un nelikumīgā ieroča glabāšanā.

Neraugoties uz pasludināto spriedumu, Hanters izteica pateicību par saņemto atbalstu un mīlestību, uzsverot, ka viņš ir “svētīts”, ka “dienu pēc dienas” var baudīt atveseļošanās procesu.

Baidenam draud maksimālais brīvības atņemšanas sods līdz 25 gadiem, taču ir daudz lielāka iespēja, ka viņam tiks piespriests divu gadu vai mazāks cietumsods vai pat netiks piespriests vispār, jo viņš ir pirmreizējs likumpārkāpējs un noziegums bija saistīts tikai ar vienu ieroci, kas nekad netika izmantots vardarbīgā nolūkā.

Tiesnese Marielena Noreika (Maryellen Noreika), kas uzraudzīja tiesas procesu, noteiks sodu. Viņa teica, ka spriedumu plāno pasludināt aptuveni pēc četriem mēnešiem.

Intervijā ar CNN audioierakstā kāds no zvērinātajiem, kas zināms kā Nr.10, sacīja, ka viņu apspriedēs uzmanība tika pievērsta tikai Hanteram Baidenam, neapsverot politiskos, ģimenes faktorus vai viņa notiesāšanu un viņš uzskatīja, ka Hanteram cietumā nav vietas.

Džo Baidens nāca klajā ar paziņojumu, ka viņš piekrīt lietas iznākumam un respektēs tiesas procesu, kurā viņa dēls apsver iespēju iesniegt apelāciju.

Hanteram Baidenam ir izvirzītas arī federālās apsūdzības krimināllietās par to, ka viņš, iespējams, nav savlaicīgi samaksājis vairāk nekā 1,4 miljonus ASV dolāru nodokļos, un tiesas prāva notiks septembrī Losandželosā. Īpašais padomnieks Deivids Veiss (David Weiss) ierosināja gan ieroču, gan nodokļu lietu pēc gadiem ilgas prezidenta dēla izmeklēšanas.

Lasiet arī: VIDEO | Vainīgs visās apsūdzībās: Tramps kļūst par pirmo ASV prezidentu, kas atzīts par vainīgu kriminālnoziegumā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas