VIDEO | Baidens emocionālā atvadu runā slavē Harisu kā demokrātu nākotni: Amerika, es tev devu visu, ko varēju

ASV prezidents Džo Baidens (Joe Biden) Demokrātu nacionālās konvencijas atklāšanas vakarā pirmdien, 19.augustā, ar atvadu runu, kurā slavēja savu viceprezidenti kā labāko cerību Amerikas demokrātijas saglabāšanai, nostiprināja Demokrātu partijas atbalstu Kamalas Harisas (Kamala Harris) oficiālajai izvirzīšanai cīņā pret republikāni Donaldu Trampu (Donald Trump) par Baltā nama vadību, vēsta “Reuters” un BBC.

Baidens kāpa uz skatuves, izpelnoties ovācijas, un teica atvadu runu, lai arī viņam amatā vēl palikuši pieci mēneši, partijai, kurai viņš kalpojis pusgadsimtu, uzsākot četru dienu pasākumu, ko piepildīja entuziasms par Harisas kandidatūru un atvieglojums par Baidena atteikšanos no pārvēlēšanas.

 

“Vai esat gatavi balsot par brīvību? Vai esat gatavi balsot par demokrātiju un Ameriku? Vai esat gatavi ievēlēt Kamalu Harisu un Timu Volcu (Tim Walz)?” sacīja Baidens.

Savā runā Baidens uzsvēra savas administrācijas sasniegumus ASV ekonomikas un starptautisko alianšu stiprināšanā, nosodīja rasismu un balto pārākumu un aicināja amerikāņus ievēlēt Kamalu Harisu par viņa pēcteci, kura uzvaras gadījumā kļūtu par pirmo sievieti-ASV prezidenti.

“Mans pirmais lēmums, kad kļuvu par kandidātu, bija Kamalas izvēle, un tas bija labākais lēmums visā manā karjerā,” viņš sacīja. “Viņa ir stingra, pieredzējusi, un viņai piemīt milzīga integritāte.”

Viņš pretstatīja Harisas vadību Trampam, kritizējot bijušā prezidenta neveiksmes ārpolitikā, pārmetot viņam piekāpšanos Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam un NATO atstāšanu uz robežas.

Baidens nopēla Trampu par to, ka viņš ir nosaucis ASV par neveiksmīgu valsti, dedzīgi sakot: “Viņš ir neveiksminieks”.

Atšķirībā no vairuma, kas runāja pirms viņa, Baidens pievērsās Palestīnas protestētājiem, kas protestēja ārpus konventa, atzīstot, ka Gazas konflikts prasījis nevainīgu cilvēku dzīvības, un norādot uz saviem centieniem panākt pamieru.

“Savā karjerā esmu pieļāvis daudz kļūdu, bet es jums devu visu, ko varēju.

Piecdesmit gadus… es mūsu tautai veltīju savu sirdi un dvēseli… Es biju pārāk jauns, lai strādātu Senātā… un pārāk vecs, lai paliktu prezidenta amatā. Es ceru, ka jūs zināt, cik pateicīgs esmu jums visiem… ,” viņš teica gandrīz stundu garās uzrunas beigās, kuru pārtrauca skaļi saucieni “Paldies, Džo!”.

 

Pēc tam, kad prezidents pabeidza savu uzrunu, Harisa un viņas vīrs iznāca apskaut Baidenu.

“Es Jūs mīlu,” viceprezidente pēc apskāviena teica Baidenam.

 

Vakara sākumā Kamala Harisa negaidīti ieradās konventā, uzmundrinot pūli ar solījumu uzvarēt Trampu un solot uzvaru caur vienotību;

viņa ceturtdien oficiāli pieņems nomināciju.

Demokrāti uzmundrināja arī savu neveiksmīgo 2016.gada prezidenta amata kandidāti Hilariju Klintoni (Hillary Clinton), kura slavēja Baidenu par cieņas atjaunošanu Baltajā namā un pauda atbalstu Kamalai Harisai kā spējīgai vadītājai, vienlaikus uzbrūkot Trampam par viņa mērķi kļūt par “pirmo personu, kas kandidē uz prezidenta amatu ar 34 sodāmībām” un pagātnes neveiksmēm.

Lasiet arī: Zelenskis: ja Ukraina varētu uzbrukt dziļi Krievijā, Kurskas iebrukums nebūtu nepieciešams

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas