VIDEO | Ukraina uzbrūk Maskavai un Krievijas rietumu daļām ar 144 droniem

Saskaņā ar Krievijas iestāžu sniegto informāciju otrdienas, 10.septembra, agrā rītā Ukraina veica vērienīgu dronu uzbrukumu Maskavai un citām Krievijas rietumu daļām, Krievijas Aizsardzības ministrijai “Telegram” paziņojumā norādot, ka tā notriekusi 144 dronus, tostarp 20 Maskavas apkaimē, 72 rietumu reģionā Brjanskā un vairāk nekā 50 citviet, nogalinot vismaz vienu sievieti, izpostot desmitiem māju un liekot slēgt galvenās galvaspilsētas lidostas, ziņo “Politico” un “Reuters”.

Maskavas apgabala gubernators Andrejs Vorobjovs otrdien paziņoja, ka droni uzbrukuši Maskavas apgabala “Podoļskas, Ramenskojes, Ļubercovas, Domodedovas un Kolomnas pilsētu rajoniem”, nogalinot vienu sievieti un ievainojot trīs citus cilvēkus.

Viņš piebilda, ka nopietni bojātas divas daudzdzīvokļu ēkas un evakuēti vairāki desmiti cilvēku.

 

Pēc uzbrukumiem trīs no četrām Maskavas lidostām tika slēgtas, paziņoja Krievijas aviācijas iestāde “Rosaviacija”.

Daļēji ticis slēgts galvenais ceļš, kas ved uz galvaspilsētu.

Krievijai virzoties uz priekšu Ukrainas austrumos, Kijiva ir mēģinājusi dot pretriecienus Krievijai, piemēram, 6.augustā drosmīgi iebrūkot Krievijas rietumu Kurskas reģionā un veicot arvien apjomīgākus dronu uzbrukumus dziļi Krievijas teritorijā.

Šis bija viens no lielākajiem Ukrainas dronu uzbrukumiem Krievijas teritorijai.

Ukrainas vietējā dronu industrija strauji attīstās, un Kijiva septembrī ir pastiprinājusi dronu uzbrukumus Krievijas enerģētikas, militārajai un transporta infrastruktūrai.

Ukraina nekavējoties nekomentēja otrdienas uzbrukumus. Abas puses noliedz, ka uzbrukumi būtu vērsti pret civiliedzīvotājiem, tomēr abu pušu uzbrukumos ir gājuši bojā civiliedzīvotāji.

Lasiet arī: Krievija paziņo, ka sagrābusi pilsētu Ukrainas austrumos, kamēr Vācijas kanclers Šolcs aicina uz miera sarunām

Lasiet arī: Sprāgstvielām aprīkots Krievijas drons Latvijas gaisa telpā – kas uzņemsies atbildību?

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas