VIDEO | Eiropas mediji Trampa un Harisas debatēs par uzvarētāju atzīst Harisu, Maskam sakot, ka debates “nebija godīgas”

Kamala Harisa (Kamala Harris) otrdienas, 10.septembra, ASV prezidenta debatēs sagrāva Donaldu Trampu (Donald Trump), saskaņā ar Eiropas ievērojamāko plašsaziņas līdzekļu vērtējumu, savukārt Īlons Masks (Elon Musk), kuru Tramps ievēlēšanas gadījumā sola iecelt ASV administrācijā, sacīja, ka Harisa debatēs “pārspēja vairuma cilvēku cerības”, taču norādot, ka organizētāji “nebija godīgi” pret Trampu, ziņo “Politico”.

Jūnijā Eiropas prese bija šokā par Džo Baidena (Joe Biden) vājo uzstāšanos pret Trampu, kas noveda pie Baidena izstāšanās no vēlēšanām un Kamalas Harisas nominēšanas.

Taču šoreiz Tramps izpelnījās kritiku par nesakarīgu uzstāšanos, kurā Harisa viņu vairākkārt provocēja, novirzoties no scenārija.

“Kamala Harisa saspringtās debatēs Donaldu Trampu iedzen stūrī,” rakstīja spāņu laikraksts “El País”.

Itālijas ziņu aģentūra ANSA publicēja līdzīgu virsrakstu: “Harisa nostāda Trampu stūrī: “Putins tevi apēdīs”,” atsaucoties uz spilgtu brīdi debatēs, kad Harisa apsūdzēja Trampu, ka Krievijas līderis ar viņu manipulē.

Britu laikraksts “The Times” savā analītiskajā rakstā secināja, ka Tramps līdz debašu beigām bija “bezspēcīgs”.

Francijas laikraksts “Le Monde” bija diplomātiskāks, rakstot: “Demokrātu kandidāts ofensīvā nostāda bijušo republikāņu prezidentu grūtībās”.

Polijas ziņu vietne “Onet” publicēja Harisas komentārus par Poliju, kad viņa dramatiskā brīdī paziņoja, ka, ja Tramps būtu prezidents, “Putins sēdētu Kijivā un ar kāru aci skatītos uz pārējo Eiropu, sākot ar Poliju”.

“Kamalas Harisas spēcīgie vārdi Donaldam Trampam: Jūs atdotu Poliju,” par debatēm rakstīja “Onet”.

Savukārt Trampa atbalstītājs Īlons Masks kritizēja debašu rīkotājus par netaisnīgo attieksmi pret Trampu,

atzīstot Harisas spēcīgo sniegumu, sakot, ka viņa debašu laikā “pārspēja vairuma cilvēku cerības”.

“Tomēr, kad runa ir par to, kā paveikt lietas, nevis tikai teikt jauki skanošus vārdus, es esmu stingri pārliecināts, ka Tramps paveiks daudz labāku darbu,” viņš piebilda, apšaubot, kāpēc Harisa nav paveikusi vairāk, ja viņa ir spējīga.

 

Viens no visvairāk izbrīnu raisošajiem brīžiem debatēs bija brīdis, kad Tramps atkārtoja plaši atspēkoto apgalvojumu, ka imigranti Ohaio ēd cilvēku mājdzīvniekus.

“Springfīldā viņi ēd suņus, iebraukušie cilvēki ēd kaķus,” izteicās republikāņu kandidāts, izpelnoties šokētus Harisas smieklus, ko vācu laikraksts aprakstīja, kā “Harisa noraida Trampa melus ar smiekliem”.

 

Springfīldas policijas pārstāvis otrdien izplatītajā paziņojumā sacīja: “Reaģējot uz nesen izskanējušajām baumām par imigrantu noziedzīgām darbībām mūsu pilsētā, mēs vēlamies paskaidrot, ka nav saņemti ticami ziņojumi vai konkrēti apgalvojumi par to, ka imigrantu kopienas locekļi būtu nodarījuši kaitējumu mājdzīvniekiem, ievainojuši tos vai ļaunprātīgi izmantojuši.”

Lasiet arī: Teilore Svifta paziņo, ka ASV prezidenta vēlēšanās balsos par Kamalu Harisu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas