Nedēļa iesāksies ar sausu un mierīgu laiku, taču nedēļas vidū sagaidāms lietus

Sākot ar pirmdienu, pakāpeniski pastiprināsies ciklona ietekme un, kaut gan nedēļas sākumā vēl saglabāsies sauss laiks, nedēļas vidū ir gaidāms lietus un spēcīgāks vējš, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Otrdien debesis skaidrosies un uzspīdēs saule, nokrišņi nav gaidāmi. Naktī gaiss atdzisīs līdz +8…+13 grādiem, ziemeļaustrumu rajonos būs vēsāks. Diena gaidāma patīkami silta, termometra stabiņš pakāpsies līdz +20…+24 gradu atzīmei.

Nedēļas vidū pastiprinoties ciklona ietekmei, laikapstākļi mainīsies – naktī uz trešdienu Latviju šķēršos nokrišņu zona no rietumiem, kas lietu nesīs galvenokārt rietumu un centrālajos rajonos.

Vējš pakāpeniski kļūs arvien stiprāks un pūtīs no dienvidu puses, brāzmās sasniedzot līdz 15 m/s. Naktis gaidāmas siltākas, gaiss atdzisīs vien līdz +10…+16 grādi, dienā iesils līdz +17…+21 grādam.

Pašlaik prognozes liecina, ka nedēļas nogalē laiks kļūs rudenīgs – biežāk līs, gaidāms brāzmains vējš, kā arī gaisa temperatūra pakāpeniski kļūs zemāka.

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | apstiprināts Aizsardzības ministrijas militārā personāla plāns 2024.-2030.gadam; prezidents vēlas Ārlietu ministrijas revīziju

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas