Prāga aizliedz “pub-crawls” jeb tūres pa krogiem

Pirmdien, 14.oktobrī, Prāga aizliedza tūrisma uzņēmumu rīkotās nakts krogu pastaigas jeb “pub crawls”, kuru laikā dalībnieki gida vadīti dodas no bāra uz bāru, lai mazinātu iereibušo tūristu radīto nakts troksni, kā arī pilsēta vēlas orientēties uz “kulturālākiem” tūristiem, atsaucoties uz Čehijas plašsaziņas līdzekļos ziņoto, vēsta “Politico”.

Jaunais likums, ko pieņēma Čehijas galvaspilsētas likumdevēji, būs spēkā no plkst. 22.00 līdz 6.00 un neietekmē regulāras ekskursiju grupas.

“Nepamatota alkohola lietošana un traucējoša uzvedība, kas saistīta ar “pub crawls”, var radīt iespaidu, ka sabiedrībai trūkst kultūras, var samazināt drošības sajūtu un … var negatīvi ietekmēt to, kā pilsētu vērtē tūristi, potenciālie investori un paši iedzīvotāji,” teikts pilsētas priekšlikumā.

Prāgas mēra vietnieks Zdeņeks Hržibs (Zdeněk Hřib) pirmdien žurnālistiem sacīja, ka “naktīs ekskursijas ar gidu nebūs iespējamas”, savukārt pilsētas mēra vietnieks Jirži Pospišils (Jiří Pospíšil) sacīja, ka pilsēta “meklē kulturālākus, turīgākus tūristus… nevis tādus, kas ierodas uz īsu brīdi, lai tikai iedzertu”.

Prāgas centra iedzīvotāji jau sen ir sūdzējušies par trokšņa un drošības problēmām, ko rada uzdzīvi mīloši tūristi.

Saimons Olds (Simon Old), divu Apvienotās Karalistes vadošo vecpuišu un vecmeitu ballīšu organizēšanas speciālists Prāgā, kritizēja Prāgas aizliegumu no plkst. 22.00 doties “pub-crawls”, nosaucot to par “paviršu” lēmumu.

“Lai gan viņi ir tiesīgi censties ierobežot antisociālu uzvedību, cilvēki vienkārši rīkos savas krogu pastaigas vai rīkos tās agrāk,” viņš sacīja, piebilstot, Prāga kā ballīšu pilsēta gadiem ilgi ir guvusi peļņu un tagad šķiet, ka viņi grib savienot divas nesavienojamas lietas – mieru pilsētā un peļņu no tūrisma.  

“Es nedomāju, ka tas atturēs vecpuišus un vecmeitas no došanās uz Prāgu,” viņš sacīja.

Pilsētas bruģētās ielas ir pilnas ar krogiem un alus darītavām, un, pēc Čehijas Alus darītavu asociācijas datiem, vidējais čehu alus patēriņš ir augstākais pasaulē un 2023.gadā vidēji viens čehs izdzēra 128 litrus alus.

Lasiet arī: Vāc parakstus par skolēnu brīvlaika struktūras maiņu, atsakoties no trim brīviem mēnešiem vasarā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas