Bērnu aizsardzības centra kampaņā visvairāk zvanu saņemts par vardarbību vecāku starpā

Bērnu aizsardzības centra (BAC) kampaņā “Palīdzība zvana attālumā” visbiežāk zvanītāji runājuši par tēmām, kas saistītas ar vardarbību vecāku starpā un vardarbību pret bērnu, ziņo centrā.

Līdz 13.oktobrim norisinājās Bērnu aizsardzības centra (BAC) kampaņa “Palīdzība zvana attālumā”, kuras mērķis bija pievērst sabiedrības uzmanību bērnu un pusaudžu mentālās veselības jautājumiem, kā arī pašnāvības riskam.

Kampaņā zvanītāji bija gan paši bērni, gan līdzcilvēki, kuri novēro vardarbību un nepaliek vienaldzīgi, informēja BAC vadošā eksperte Simona Saule.

Otra biežāk aktualizētā tēma bijusi pusaudžu veselības problēmas. Piemēram, kāds bērns zvanā informējis, ka jau ilgstoši saskaras ar fiziskiem simptomiem – sliktu dūšu, galvas reiboņiem, sirdsklauvēm, un viņam ir sajūta, ka nomirs. Zvanītājs vērsies pēc padoma pie speciālistiem, jo vecāki atbildējuši, ka tas neesot nekas nopietns.

Tāpat vairākos zvanos jautāts padoms, kā pasargāt bērnu no otra vecāka emocionālās vardarbības situācijās, kad vecāki ir šķiršanās procesā un vēl nav noteikta saskarsmes kārtība.

Kampaņas laikā bērni un pusaudži bieži atzinuši, ka baidās jautāt vecākiem padomu, jo bieži saņem noraidījumu vai arī vecākiem nav laika, norādīja BAC.

Pēc BAC sniegtās informācijas, kopumā kampaņas laikā saņemti 250 zvani. Puse zvanītāju bija bērni un puse – pieaugušie.

Lasiet arī: Vāc parakstus par skolēnu brīvlaika struktūras maiņu, atsakoties no trim brīviem mēnešiem vasarā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas