Igaunijā gada inflācija septembrī joprojām divreiz augstāka nekā eirozonā kopumā

Eirozonas gada inflācija 2024.gada septembrī salīdzinājumā ar augustu samazinājās par 0,5 procentpunktiem, un bija 1,7%, bet Igaunijā inflācija šajā pašā laika periodā samazinājās par 0,2 procentpunktiem, taču gada rādītājs bija divreiz augstāks nekā eirozonā – 3,2%, saskaņā ar “Eurostat” datiem, ceturtdien, 17.oktobrī, ziņo ERR.

Visā eirozonā Rumānijā tika ziņots par visaugstāko inflācijas līmeni – 4,8% gada laikā līdz septembrim, tai sekoja Beļģija (4,3%) un Polija (4,2%).

Somijā gada rādītājs septembrī bija 1%, bet Latvijā tas bija 1,6%. Lietuvas rādītājs bija viens no zemākajiem – 0,4%, bet Vācijas rādītājs bija praktiski tāds pats kā eirozonā kopumā – 1,8%.

Septembrī Eiropas Savienības 27 valstu, t.i., arī ārpus eirozonas, vidējais rādītājs bija 2,1%.

Gada inflācija atspoguļo patēriņa preču un pakalpojumu cenu līmeņa izmaiņas starp kārtējo mēnesi un to pašu mēnesi iepriekšējā gadā. Mēneša inflācija ir cenu līmeņa pārmaiņas starp kārtējo mēnesi un iepriekšējo mēnesi un to bieži uzskata par lietderīgāku rādītāju.

Igaunijas statistikas pārvalde ziņoja, ka mēneša laikā no augusta līdz 2024.gada septembrim mēneša rādītājs Igaunijā bija 0,3%.

Lasiet arī: BNN pēta | Lietuvas Seima deputātu algas strauji kāps: kas īsti mainījies un kāpēc tagad?

Lasiet arī: Igaunijas parlaments atzīst Krimas tatāru masveida deportāciju par genocīdu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas