Modi var palīdzēt sarunās par Putina kara Ukrainā izbeigšanu, saka Zelenskis

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien, 28.oktobrī, laikrakstam “The Times of India” sacīja, ka Indija var palīdzēt panākt Krievijas kara Ukrainā izbeigšanu, Ņūdeli esot nozīmīgai globāla mēroga dalībniecei, kas varētu panākt, ka Maskava sēžas pie sarunu galda, ziņo “Politico”.

Ukraina arvien biežāk uztver Indiju, kas parasti ir atbalstījusi nesaistīšanos ārējos konfliktos, kā ideālu starpnieku attiecībās ar Kremli.

“[Indijas premjerministrs Narendra] Modi ir patiešām milzīgas valsts premjerministrs no iedzīvotāju, ekonomikas, ietekmes un iedarbīguma viedokļa,” viņš sacīja.

“Modi var ietekmēt Ukrainas kara beigas. Tā ir viņa milzīgā vērtība jebkurā konfliktā, tā ir Indijas milzīgā vērtība,” piebilda Zelenskis.

Lai gan Ņūdeli ir atturējusies nosodīt Krievijas prezidenta Vladimira Putina iebrukumu Ukrainā un ir centusies veidot draudzīgas attiecības ar Maskavu, tā ir paudusi atbalstu suverenitātes un teritoriālās integritātes ievērošanai. Modi augustā, apmeklējot Ukrainas galvaspilsētu, solīja būt Kijivas “draugs” un palīdzēt panākt miera vienošanos.

Zelenskis pirmdien norādīja, ka viņš ir atvērts tam, ka Ņūdeli vada miera sarunas, sakot, ka tās “neapšaubāmi” varētu notikt Indijā.

Taču viņš piebilda, ka Indija varētu izdarīt spiedienu uz Maskavu citos veidos, piemēram, “bloķējot Krievijas ekonomiku”, ierobežojot piekļuvi lētai enerģijai un kavējot tās aizsardzības rūpniecības kompleksu.

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | “Telia Lietuva” atlaiž pirmos 100 darbiniekus, Augstākā tiesa samazina sodus notiesātajiem korupcijas lietā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas