Amatpersona: uzbrukums Volkovam ir pirmais politiskā terorisma gadījums Lietuvā

Uzbrukums bijušajam Alekseja Navaļnija štāba priekšniekam Leonīdam Volkovam Viļņā ir pirmais politiskā terorisma gadījums Lietuvā, ceturtdien, 14.martā, “LRT Radio” sacīja Lietuvas Nacionālā krīžu vadības centra vadītājs Vilmants Vitkausks (Vilmantas Vitkauskas), piebilstot, ka pagaidām ir pāragri spriest, kas stāv aiz uzbrukuma.

“Šī ir pirmā reize, kad mūsu valstī ir noticis šāds incidents, šāds politiskās agresijas, politiskā terorisma gadījums mūsu zemē,” tika citēts Vitkausks.

Vitkausks uzsvēra, ka notiekošā izmeklēšana arvien vairāk atklāj operācijas profesionalitāti un rūpīgu plānošanu, kas liecina, ka noziedznieki bija vai nu rūpīgi sagatavojušies, vai arī saņēmuši lieliskas instrukcijas.

“Pamatojoties uz mūsu rīcībā esošo informāciju, šķiet, ka tā bija labi izplānota un profesionāla operācija,”

viņš piebilda.

Kā apstiprināja Vitkausks, notiek diskusijas par Lietuvā dzīvojošo Krievijas un Baltkrievijas opozīcijas pārstāvju pastiprinātu aizsardzību un pēc nesen notikušajām diskusijām ar drošības dienestu pārstāvjiem tiek ieviesti noteikti mehānismi.

Reaģējot uz uzbrukumu Volkovam, iestādes ir pastiprinājušas modrību un aktivizējušas jaunus algoritmus, lai atklātu draudus. Vitkausks norādīja, ka

gaidāmās vēlēšanas Krievijā vēl vairāk motivē pastiprināt drošības pasākumus.

Valsts drošības departaments trešdien paziņoja, ka uzbrukumu, visticamāk, organizēja un īstenoja Krievija “saistībā ar gaidāmajām nedemokrātiskajām Krievijas prezidenta vēlēšanām”.

Leonīdam Volkovam otrdienas vakarā pie viņa mājas Viļņā uzbruka ar āmuru. Pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas viņš ārstējas mājās. Ir sākta pirmstiesas izmeklēšana par vieglu miesas bojājumu nodarīšanu.

Visu rakstu angļu valodā lasiet šeit: https://www.lrt.lt/en/news-in-english/19/2221872/attack-on-volkov-is-first-case-of-political-terrorism-in-lithuania-official

Lasiet arī: Lietuvā ar āmuru uzbrukts Navaļnija sabiedrotajam Volkovam

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas