Lietuvā ar āmuru uzbrukts Navaļnija sabiedrotajam Volkovam

Lietuvas galvaspilsētā Viļņā otrdien, 12.martā, ar āmuru tika uzbrukts mūžībā aizgājušā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija ilggadējam sabiedrotajam Leonīdam Volkovam, tā atsaucoties uz Navaļnija kādreizējās preses pārstāves Kiras Jarmšas ziņoto, vēsta Reuters.

“Volkovam tikko uzbruka pie viņa mājas. Kāds izsita automašīnas logu un acīs iepūta asaru gāzi, pēc tam uzbrucējs sāka sist Leonīdu ar āmuru,” viņa rakstīja sociālajā vietnē “X”.

Vietnē “X” tika publicēti attēli, kuros redzams Volkovs ar zilumu uz pieres, asiņainu kāju un bojātām auto vadītāja durvīm un logu.

Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis (Gabrielius Landsbergis) nosauca šo uzbrukumu par “šokējošu”.

“Vainīgajiem būs jāatbild par savu noziegumu,” viņš rakstīja vietnē “X”.

Lietuvas policija paziņoja, ka ir saņēmusi informāciju, ka kāds vīrietis tika piekauts pie savas mājas, un veic izmeklēšanu.

Policija iežogoja mežu netālu no Volkova mājas Viļņas ziemeļu nomalē, un otrdienas vēlu vakarā policisti ar suņiem un lukturīšiem pārmeklēja mežu.

Volkova sieva sacīja, ka viņš no slimnīcas atgriezies mājās ar lauztu roku, un piebilda, ka viņš nespēj staigāt, spēcīgo āmura sitienu pa kāju dēļ.

“Mēs strādāsim vēl vairāk. Un ar vēl lielākām dusmām,” viņa rakstīja vietnē “X”.

Liela daļa Navaļnija politiskās grupas “Pretkorupcijas fonds”, kurā darbojas arī Volkovs, pēc bēgšanas no Krievijas uzturas Lietuvā.

Lasiet arī: Krievijas “melnajā sarakstā” iekļauti 347 Baltijas valstu pilsoņi

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas