Ārlietu ministrijas ietaupītos 180 000 eiro novirzīs komandējumu izmaksām

Ārlietu ministrija (ĀM) ir ietaupījusi 180 000 eiro, slēdzot Latvijas ģenerālkonsulātu Sanktpēterburgā, konsulātu Pleskavā, vēstniecības konsulāro nodaļu Maskavā un kanceleju Kaļiņingradā. Šie ietaupītie līdzekļi tiks novirzīti komandējumu izmaksu segšanai.

Šodien valdība atbalstīja ĀM piedāvājumu veikt budžeta apropriācijas pārdali, «lai nosegtu strauji pieaugušās komandējumu un darba braucienu izmaksas un racionāli apgūtu piešķirtos valsts budžeta līdzekļus».

Pamatojot izmaksu pieaugumu, ĀM uzsver, ka

tās pārstāvjiem augusi nepieciešamība biežāk tikties ar ekspertiem un atbildīgajām amatpersonām drošības politikas un citos ārpolitikas jautājumos.

Kā norāda ĀM, tas nepieciešams, lai ministrija Krievijas īstenotā kara apstākļos spētu nodrošināt Latvijas ārpolitikas un drošības politikas intereses – kontaktus un sadarbību ar partneriem Eiropā, Ziemeļamerikā, kā arī Āfrikas, Tuvo Austrumu, Āzijas un Latīņamerikas valstīs, kur izpratne par situāciju nereti veidojas Krievijas ietekmē.

Ministrijai nepieciešams paplašināt komandējumus uz tālākajiem reģioniem politiskām konsultācijām ar Āfrikas, Amerikas valstīm, lai mazinātu Krievijas dezinformāciju un stiprinātu atbalstu starptautiskās sabiedrības centieniem vērsties pret Krievijas agresiju, norāda ĀM.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas