Nomiris no Gazā mirušās mātes miesām izglābtais zīdainis

Zīdainis Sabrīna al-Sakani, kuru svētdien izglāba ar ķeizargrieziena palīdzību pēc tam, kad viņas māte tika nogalināta Izraēlas gaisa triecienā Gazas dienvidos, ceturtdien, 25.aprīlī, nomira, un viņu apglabāja līdzās mātei, kuras vārdā viņa tika nosaukta, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Sabrīna bija viens no 16 bērniem, kas zaudēja dzīvību divos gaisa triecienos pagājušās nedēļas nogalē Rafahā, kuru mērķis bija dzīvojamo ēku komplekss, kurā viņi dzīvoja, un kuri saskaņā ar Izraēlas Aizsardzības spēkiem (IDF) bija vērsti pret “Hamās” un infrastruktūru.

Sabrīnas māte bija 30.grūtniecības nedēļā, kad uzbrukumā viņu mājai nomira viņas vīrs Šukri un viņu trīs gadus vecā meita.

Sabrīnas māte bija guvusi smagus ievainojumus, bet, kad glābēji ieradās notikuma vietā, bērns vēl bija dzīvs mātes miesās.

Sabrīnas māte nekavējoties tika nogādāta slimnīcā, kur ārsti veica ķeizargrieziena operāciju, pēc kuras nomira arī māte. Neraugoties uz bērna kritisko stāvokli, sākotnēji bija vērojamas stabilizācijas pazīmes, un viņa tika ievietota inkubatorā. Pēc ārstu teiktā, zīdainis svēris tikai 1,4 kg, un priekšlaicīgas piedzimšanas dēļ cieta no smagiem elpošanas traucējumiem.

Sabrīnas vecmāmiņa no mātes puses Mirvata al-Sakani BBC pastāstīja, ka ģimene bija plānojusi bērnu adoptēt.

Kopš Izraēlas uzsāktās ofensīvas Gazā, atbildot uz “Hamās” 7.oktobra iebrukumu, kura laikā tika nogalināti 1 200 izraēlieši un sagrābti ķīlnieki, “Hamās” vadītā Veselības ministrija ziņo, ka Gazā ir nogalināti vairāk nekā 34 000 cilvēku.

Aptuveni 1,4 miljoni cilvēku šobrīd ir sapulcējušies Rafahā pēc tam, kad IDF viņiem bija pavēlējusi, drošības nolūkos pārcelties uz dienvidiem. Satelītu attēlos redzami divi jauni telšu nometnes punkti Gazas dienvidos, un Izraēlas plašsaziņas līdzekļi ziņo, ka, plānotās ofensīvas dēļ, notiek gatavošanās civiliedzīvotāju evakuācijai no Rafahas.

ASV mudina Izraēlu izvēlēties mērķtiecīgu pieeju, nevis pilnvērtīgu iebrukumu Rafahā, lai novērstu humanitārās krīzes saasināšanos.

Lasiet arī: VIDEO | ASV universitātēs pieaug protesti pret karu Gazā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas