AS un JV “draudzīgās un konstruktīvās” sarunas nemaina abu pozīcijas

Apvienotais saraksts (AS) un Jaunā Vienotība (JV) trešdien, 24.maijā, tikās ar izvirzītajiem Valsts prezidenta amata kandidātiem. Taču paziņojumi pēc sarunām – raksturotas kā “draudzīgas, labas un konstruktīvas” – neiezīmēja virzību uz kompromisu starp abām koalīcijas partijām jautājumā par prezidenta ievēlēšanu.

Neatkarīgi no tā, kurš Valsts prezidenta kandidāts tiks ievēlēts, AS ”neturēs ļaunu prātu”, un to nesaista ar koalīcijas stabilitāti, tādu uzskatu pēc frakcijas tikšanās ar JV izvirzīto kandidātu Edgaru Rinkēviču pauda Saeimas AS frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Tavars atzina, ka tikšanās bija lietišķa, konstruktīva un draudzīga. AS atzinīgi vērtē Rinkēviča darbu ārlietu jomā, kurā frakcijas un Rinkēviča skatījums sakrīt. Vienlaikus AS un Rinkēvičam esot ”dažādas nianses” un skatījums attiecībā pret tautsaimniecības jautājumiem. Tie, pēc Tavara vārdiem, esot AS izvirzītā Valsts prezidenta kandidāta Ulda Pīlēna stiprā puse.

Tāpat Tavars norādīja, ka bija patīkami dzirdēt, ka

Rinkēvičs ir gatavs turpināt darbu ārlietu ministra amatā, ja ievēl Pīlēnu .

Lūdzot komentēt tikšanos, Rinkēvičs bija lakonisks, sakot, ka bija ”laba saruna”.

Pašreizējā valdības partiju veidotā koalīcija ir labākā iespējamā šajā Saeimā, to trešdien tikšanās laikā ar JV Saeimas frakciju atzinis AS Valsts prezidenta amatam izvirzītais uzņēmējs Uldis Pīlēns.

“Uzsvēru, ka, manuprāt,

šī koalīcija ir labākā, kāda mums ir šajā Saeimā,

un ka manas prioritātes varētu tikai palīdzēt,” sacīja Valsts prezidenta amata kandidāts.

Pīlēns tikšanos novērtēja kā ļoti labu, kurā viņš izstāstījis savu redzējumu un sadzirdējis labus, konstruktīvus jautājumus.

Tāpat JV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis pozitīvi vērtēja tikšanos, kurā JV deputātu iepazinās ar kandidāta interesentu redzējumu, kas ir balstīts Pīlēna paša pieredzē. Saruna bija “draudzīga un koleģiāla”, sacīja Latkovskis.

JV frakcijas vadītājs uzsvēra, ka gaidāmās Valsts prezidenta vēlēšanas atšķiras ar to, ka ir pieteikti trīs spēcīgi kandidāti. “Mēs, protams, ceram, ka uzvarēs visspēcīgais. Tas ir Edgars Rinkēvičs,” atzīmēja Latkovskis.

Maija pēdējā dienā gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām Saeimā pārstāvētās partijas ir pieteikušas trīs kandidātus. Valdošajā koalīcijā ietilpstošais AS augstajam amatam virza savu dibinātāju, uzņēmēju Pīlēnu, premjera partija JV prezidenta krēslam piedāvā ārlietu ministra Rinkēviča kandidatūru, bet opozīcijā esošā frakcija “Progresīvie” prezidenta postenim virza publiskās pārvaldības eksperti Pinto. Nevienam no šiem kandidātiem pagaidām nav skaidra balsu vairākuma, lai uzvarētu vēlēšanās.

Lasiet arī: NA varētu savu kandidātu virzīt Valsts prezidenta vēlēšanu nākamajās kārtās

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas