Atbilstoša atbilde tiks sniegta vēlāk: Putins sāk draudēt Latvijai

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien, 4.decembrī, esot draudējis Latvijai. Iemesls Putina draudiem, kā viņš pats teicis, esot “spiediens uz krievvalodīgajiem iedzīvotājiem,” ziņo RBC-Ukraine.

“Es nedomāju, ka laime nāks pie tiem, kas īsteno šādu politiku. Nezinu, cik tagad ir, bet Latvijā, manuprāt, bija 40% krievvalodīgo iedzīvotāju, iespējams, un tagad to nav tik daudz,” sacīja Putins.

Ar “šādu politiku” Putins domā tā saukto rusofobiju, kas, viņaprāt, pastāv Latvijā.

“Ja viņi īstenos šādu politiku pret cilvēkiem, kuri vēlas tajā valstī dzīvot, tur strādāt, darīt labu tai valstij un izturas pret viņiem tik cūciski, tad, galu galā, viņi paši savā valstī saskarsies ar šādu cūcisku izturēšanos,” norāda Putins.

BNN jau rakstīja, ka Latvijā pieņemtie grozījumi paredz, ka Krievijas Federācijas pilsoņiem jāiesniedz dokumenti Eiropas Savienības pastāvīgā iedzīvotāja statusa pieprasīšanai un PMLP aprīlī ziņoja, ka Informatīvās vēstules par grozījumiem likumā izsūtītas vairāk nekā 20 000 Krievijas pilsoņuVēlāk oktobrī PMLP brīdinājusi 3255 Krievijas pilsoņus, ka tiem var nākties pamest Latviju.

Iepriekš Putins kā ieganstu agresijai izmantoja it kā “krievvalodīgo apspiešanu Ukrainā”, tādējādi attaisnojot iebrukumu. Šī taktika ir radījusi bažas par iespējamo uzbrukumu NATO, taču analītiķi uzskata, ka Putinam varētu būt vajadzīgi līdz pat seši gadi, lai atjaunotu armiju šādam uzbrukumam.

Lai gan NATO ģenerālleitnants Jirgens Joahims fon Zandrarts (Jürgen-Joachim von Sandrart) pirmdien paziņojis, ka Krievija atjauno savu militāro potenciālu un gatavojas iespējamai konfrontācijai ar Ziemeļatlantijas aliansi, vēsta RBC.

Lasiet vairāk: Putins: kara “traģēdija” Ukrainā ir jāpārtrauc

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas