Informatīvās vēstules par grozījumiem likumā izsūtītas vairāk nekā 20 000 Krievijas pilsoņu

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) izsūtījusi informatīvas vēstules 24 505 Krievijas pilsoņiem, uz kuriem attiecas Imigrācijas likuma grozījumi, informē PMLP

PMLP pārstāvji norāda, ka grozījumi paredz, ka  tiem Krievijas Federācijas pilsoņiem, kuri pirms Krievijas Federācijas pilsonības iegūšanas bijuši Latvijas pilsoņi vai Latvijas nepilsoņi un saņēmuši pastāvīgās uzturēšanās atļaujas saskaņā ar Imigrācijas likumu, līdz šī gada 1. septembrim jāiesniedz PMLP dokumenti Eiropas Savienības pastāvīgā iedzīvotāja statusa pieprasīšanai, tostarp arī apliecinājums par sekmīgi nokārtotu valsts valodas pārbaudi.

Plānots, ka paredzamais dokumentu izskatīšanas laiks būs līdz vienam gadam.

PMLP uzsver, ka, kamēr dokumenti tiks izskati, iepriekš izsniegtā uzturēšanās atļauja būs derīga līdz jaunas atļaujas saņemšanai.

“Aicinām dokumentus iesniegt savlaicīgi, lai šis process ritētu raiti un bez liekas kavēšanās. Īpaši svarīgi atcerēties, ka pat tad, ja uz personu attiecas valsts valodas pārbaudes izņēmums, visi pārējie dokumenti tāpat obligāti jāiesniedz, un tie PMLP ir jāsaņem līdz šī gada 1. septembrim,” uzsver PMLP priekšniece Maira Roze.

PMLP pārstāvji uzsver, ka,

 ja pieteikums netiks saņemts līdz šī gada 1. septembrim, no 2. septembra pastāvīgās uzturēšanās atļauja zaudēs spēku un līdz 2023. gada 2. decembrim būs jāatstāj Latvijas Republikas teritorija.

 

Ja vēstule šīs nedēļas laikā nav saņemta vai vēstules saņēmējs uzskata, ka prasība par valsts valodas prasmes pierādīšanu uz viņu neattiecas, aicinām vērsties PMLP, rakstot e-pasta vēstuli uz adresi mn@pmlp.gov.lv.

Ja pieteikums par ES pastāvīgā iedzīvotāja statusa pieprasīšanu ir iesniegts, atkārtoti nav nepieciešams griezties PMLP. Plašāka informācija par Imigrācijas likuma grozījumiem un izņēmumiem attiecībā uz valsts valodas pārbaudi noteiktām personu grupām pieejama PMLP mājaslapā.

Lasiet arī: RD pagaidām neskatīs NA/LRA frakcijas priekšlikumu par Puškina liceja pārdēvēšanu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas