Baidena administrācija gatavo “lielu” palīdzības paketi, Krievijai turpinot uzbrukums civilobjektiem

Pēc divu ASV amatpersonu teiktā, Baidena administrācija gatavo lielāku nekā parasti militārās palīdzības paketi Ukrainai, kurā papildus steidzami nepieciešamajai artilērijai un pretgaisa aizsardzībai tiks iekļautas arī bruņumašīnas, apliecinājumiem izskanot laikā, kad Krievijas uzbrukumi iznīcināja televīzijas torni Harkivā, pirmdien, 22.aprīlī, vēsta Politico.

Aizsardzības ministrijas amatpersonas izstrādā galīgos plānus jaunai palīdzības kārtai Ukrainai, lai tā būtu gatava drīz pēc tam, kad to apstiprinās prezidents Džo Baidens (Joe Biden). Sagaidāms, ka Senāts likumprojektu pieņems jau otrdien, nosūtot to Baidenam.

Ievērojami plašākā pakete ietvers bruņumašīnas, piemēram, “Bradley” kaujas mašīnas, “Humvee”, bruņutransportierus M113, kā arī raķetes, artilēriju un pretgaisa aizsardzības sistēmas.

Administrācija gatavo “lielu paketi, lai apmierinātu Ukrainas kaujas vajadzības,”

sacīja ASV amatpersona.

Pirmdien telefonsarunā ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski Baidens apsolīja ātri sniegt “ievērojamu jaunu drošības palīdzības paketi, lai apmierinātu Ukrainas neatliekamās kaujas un pretgaisa aizsardzības vajadzības”, tiklīdz viņš parakstīs likumu par jauno palīdzību, teikts paziņojumā.

Pentagona sekretāra palīdze starptautiskās drošības jautājumos Seleste Valandere (Celeste Wallander) nesen likumdevējiem sacīja, ka Aizsardzības ministrija plāno pārskaitīt palīdzību “nedēļas vai divu” laikā pēc tās apstiprināšanas.

Tikmēr Pirmdienas pēcpusdienā Krievijas raķetes trāpīja Harkivas 245 metrus augstajam televīzijas tornim

un pāršķēla to uz pusēm, pārtraucot televīzijas signālu šajā reģionā. Vietējās amatpersonas ziņoja, ka cietušo nav, jo darbinieki uzbrukuma laikā atradās patvertnē.

Ukrainas amatpersonas aicināja iedzīvotājus paļauties uz oficiālajiem informācijas avotiem, kamēr digitālās televīzijas signāls ir traucēts.

Ukrainas plašsaziņas līdzekļu darbinieki nosodīja uzbrukumu televīzijas tornim kā kara noziegumu.

 

Pēdējo nedēļu laikā Krievijas spēki nemitīgi uzbrūk Harkivai. Pēc uzbrukuma prezidents Zelenskis sociālajos tīklos rakstīja, ka tas ir

“skaidrs Krievijas nodoms pārvērst pilsētu par neapdzīvojamu”.

Viņš piebilda, ka ir informējis prezidentu Baidenu par uzbrukumu, kas, pēc viņa teiktā, noticis tieši pirms viņu sarunas pirmdien.

Saskaņā ar Masu informācijas institūta datiem šogad ir ievērojami palielinājies Krievijas uzbrukumu skaits Ukrainas televīzijas un radio infrastruktūrai.

Lasiet arī: Krievija saka, ka ASV atbalsts Ukrainai beigsies ar “pazemojošu fiasko”

Lasiet arī: Putins ar varu vēlas atgūt visas valstis, kas iepriekš bija PSRS sastāvā, tā Zelenskis

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas