Baltkrievijas armija uz robežu ar Ukrainu ved militāro tehniku ar taktisko zīmi “B”

Baltkrievijas informācijas avoti ir publicējuši ziņojumus, ka Baltkrievijas bruņotie spēki ir nolēmuši ievērojami nostiprināt robežu Ukrainas virzienā, atsaucoties uz nesenajām Ukrainas militāro spēku provokācijām, tostarp Baltkrievijas gaisa telpas izmantošanu kamikadzes dronu palaišanai Krievijas virzienā, savukārt Ukraina svētdien, 25.augustā, aicināja Baltkrieviju izbeigt palielināt militāro klātbūtni pie robežas, brīdinot nepieļaut “traģiskas kļūdas”, atrodoties zem Maskavas spiediena, ziņo “Reuters” un VPK.

Ukrainas iespējamās provokācijas radot tiešus draudus Baltkrievijas pilsoņiem, tāpēc Baltkrievijas motorizētās vienības esot pārvietotas uz robežu ar Ukrainu.

Jāatzīmē, ka pirmo reizi taktiskais apzīmējums “B” tika izmantots bruņutehnikai, tostarp tankiem un tankkuģiem.

 

Iepriekš ticis ziņots, ka Baltkrievijas armija plāno veikt militārās mācības, tostarp, lai novērstu iebrukumu no kaimiņu teritorijas.

Taču Ukrainas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka Ukraina “nekad nav veikusi un negrasās veikt nekādas nedraudzīgas darbības pret Baltkrievijas tautu”, un aicināja Baltkrievijas bruņotos spēkus “pārtraukt nedraudzīgas darbības” un izvest savu karaspēku no robežas zonas.

Spekulācijas par taktiskās “B” zīmes nozīmi ir dažādas, sākot ar labskanīgām, kas simbolizē valsts nosaukumu, un beidzot ar daudz dramatiskākām, drīzāk sazvērestības, teorijām, tostarp par iespējamu “otro fronti” konfliktā.

Cita interpretācija norāda, ka “B” varētu būt arī atsauce uz kirilicas burtu “В” (Vāgners), papildinot iespēju klāstu.

Lai gan “otrās frontes” teorija tiek uzskatīta drīzāk par sazvērestību, Baltkrievija, ņemot vērā Ukrainas un NATO intensīvākos kontaktus, uzskatot, ka tai ir īpaši jākontrolē savas robežas gan ar Ukrainu, gan ar NATO valstīm.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs (Jens Stoltenberg) trešdien pēc Kijivas lūguma sasauks NATO un Ukrainas padomes sanāksmi, otrdien paziņoja NATO pārstāvis, kurā varētu apspriest bažas par Baltkrievijas bruņoto spēku palielināšanos uz robežas.

Lasiet arī: Jaunā krievu komēdijseriālā “Džo Baidens” kļūs par angļu valodas skolotāju

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas